Provincie Overijssel

Persbericht

Ontdek de schatten van Nationaal Landschap IJsseldelta vanaf 10 mei

Op de Publieksdag worden de Schatkaart en Schatkist gepresenteerd

Zwolle -29 april 2008- Tijdens de Publieksdag op zaterdag 10 mei worden de Schatkaart en Schatkist officieel gepresenteerd. Bij de Museumboerderij op het Kampereiland reikt wethouder Bert Boerman van de gemeente Kampen om 11.00 uur de eerste exemplaren uit aan de eerste schatzoekers.

Nationaal Landschap IJsseldelta is een gebied met vele prachtige verborgen schatten. Denk hierbij aan uitzichtpunten, historische gebouwen en natuurgebieden. Om kennis te maken met deze schatten zijn de Schatkaart en Schatkist goede hulpmiddelen. De schatkaart is een kaart waarop belangrijke punten in het Nationaal Landschap staan weergegeven. De Schatkist is speciaal ontwikkeld voor kinderen en laat op speelse wijze het Nationaal Landschap IJsseldelta laat zien.

Kies de Schatten
De Schatkaart geeft op verrassende wijze adembenemende plekken in het Nationaal Landschap weer. Zo vind je er onder andere meer informatie over het Jutjesriet, de tapijtindustrie in Genemuiden en staan er mooie uitzichtpunten op vermeld. Met de auto, fiets of te voet kunnen deze schatten bezocht worden. Een unieke manier om het Nationaal Landschap IJsseldelta te beleven!

Goud glinsterende munten
De Schatkist is speciaal ontworpen voor kinderen op de basisschool. In de Schatkist bevinden zich goud glimmende munten. Op deze munten staan de schatten van het Nationaal Landschap IJsseldelta vermeld. De opdrachten op deze munten vertellen wat er gedaan moet worden om het landschap en natuurlijk de schatten beter te leren kennen. Kinderen kunnen gebruik maken van het spannende loeppotje en de gekleurde edelstenen. Opdrachten waarbij oren en ogen te kort komen.

Museumboerderij gratis
In tegenstelling tot de informatie in de programmagids is de toegang voor de museumboerderij op zaterdag 10 mei gratis.

Verkrijgbaar vanaf 10 mei
De Schatkaart en Schatkist zijn vanaf 10 mei verkrijgbaar bij de VVV winkels in Zwartsluis, Hasselt, Zwolle en Kampen. Kijk voor meer informatie op www.nlijsseldelta.nl.

De Schatkist en Schatkaart zijn producten van Nationaal Landschap IJsseldelta in samenwerking met het RBT Vechtdal-IJsseldelta, Natuur en Milieu Overijssel en het Oversticht.

Project IJsseldelta gaat over de toekomst van de IJsseldelta. Het bestaat uit twee deelprojecten: Nationaal Landschap IJsseldelta (ten noorden van Kampen tot aan Hasselt en Genemuiden) en IJsseldelta Zuid (tussen Kampen en Zwolle). Het Nationaal Landschap IJsseldelta bestaat uit de Polder Mastenbroek, het Kampereiland, de Mandjeswaard, Polder de Pieper, de Zuiderzeepolder, het rivierenland van de IJssel en het Zwarte Water, met de daaraan gelegen oude stads- en dorpskernen, en het Zwarte meer. De IJsseldelta met haar rivierenland, eeuwenoude polders, terpboerderijen en kreekruggen is één van de 20 Nationale Landschappen van Nederland.