AutoRai

Wie wordt Volkswagen Junior European Master 2008?

(5/7/2008)
Volkswagen stimuleert samen met Foppe de Haan de jeugd om actief met de voetbalsport aan de slag te gaan en start hiervoor samen met haar dealernetwerk in Nederland een meerjarig jeugdvoetbalprogramma.

Hiermee haakt de Nederlandse Volkswagen-organisatie aan op de internationale jeugdvoetbalcompetitie die al jaren door Volkswagen in Duitsland wordt verzorgd. In de laatste negen jaar hebben in Duitsland en enkele Europese landen meer dan 3.200 jongens in de leeftijd 10 tot en met 12 jaar jaarlijks gestreden om de titel Volkswagen Junior Master. Eind mei verzorgt Volkswagen Duitsland in Oostenrijk voor het eerst een Europese finale van deze succesvolle jeugdvoetbalcompetitie.

Nationale en Europese finale
Op zaterdag 10 mei start het Nederlandse programma en zal op het terrein van de KNVB in Zeist worden gestreden om de nationale titel Volkswagen Junior Master 2008. De jonge spelers hebben een indrukwekkend einddoel: de Nederlands kampioen zal van 28 mei tot en met 1 juni Nederland vertegenwoordigen in de Europese finale in het Oostenrijkse Salzburg. Daar zullen alle nationale winnaars van 12 Europese landen strijden om de titel Volkswagen Junior European Masters 2008.

Foppe de Haan
'Wij vinden het fantastisch dat we Foppe de Haan bereid hebben gevonden dit programma te ondersteunen. Hij is de expert, is enthousiast, vervult voor velen een voorbeeldfunctie én heeft verstand van zaken. Zodoende speelt hij een zeer belangrijke rol bij het activeren en stimuleren van de Nederlandse voetbaljeugd', zegt Sponsor & Events Manager Jorre Rienstra van Volkswagen. 'Volkswagen en voetbal passen goed bij elkaar en voor ons en onze dealers is dit programma een investering in de toekomst.'
Foppe is klaar voor zijn nieuwe rol: 'Het Volkswagen Junior Masters jeugdvoetbalprogramma is opgezet om de jeugd in beweging te krijgen en ik sta daar voor de volle honderd procent achter. Op 10 mei starten we met een groot toernooi waar om de nationale titel zal worden gestreden. Iedereen is van harte welkom om in Zeist te komen kijken.'

Kijk voor meer informatie op www.volkswagenjuniormasters.nl.