Gemeente Breda

Zwembad De Kuil nog niet open op zaterdag 10 mei

Waterschap Brabantse Delta heeft gisteren monsters genomen in zwembad De Kuil aan de Weimersedreef 16A in Prinsenbeek.

Uit deze monsters is gebleken dat er te veel alg in het water voorkomt. De provincie adviseert dan ook om De Kuil aanstaande zaterdag dicht te houden. De kassa van het zwembad is zaterdag wel van 13.30 tot 17.00 uur geopend voor de voorverkoop van abonnementen. Wanneer het zwembad weer voor zwemmers open zal gaan is nog niet bekend.

De algensoort `Bourgondisch Bloed' die in zwembad De Kuil is aangetroffen zorgt voor de roodbruine kleur van het water. Het is niet bekend hoe lang deze algensoort in het water aanwezig blijft. Verwacht wordt dat de kwaliteit van het water verbetert zodra het een keer regent of als er meer wind komt. Vanaf nu wordt het water dagelijks bekeken en zodra er geen algen meer te zien zijn neemt Brabantse Delta opnieuw monsters.

Op de toegangspoort van het zwembad komt een waarschuwingsbord. Als bekend is wanneer De Kuil weer open gaat is dat te zien op de website www.optisport.nl/kuil. Of u kunt vanaf zaterdag 10 mei bellen met het speciale informatienummer (076) 541 3629.

Breda, 7 mei 2008