Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Kennismaking met vernieuwde oever

`Kom, zie en beleef de Osdorp oever'

8 mei 2008

Visie op Osdorp oever Sloterplas feestelijk gepresenteerd. Onder het motto `Kom, zie en beleef de Osdorp oever' wil stadsdeel Osdorp op zaterdag 10 mei zoveel mogelijk mensen de nieuwe visie op de oever van de Sloterplas laten zien. Daarom is er een feestelijke dag georganiseerd. Stedenbouwkundig bureau BVR, verantwoordelijk voor de visie, geeft elk uur tussen 1200 en 1800 uur een presentatie, daarnaast zijn er vele activiteiten voor jong en oud op de oever tegenover De Meervaart.

Presentaties en activiteiten

Optredens van zanger Gio, rapper Appa, een springkussen, S.T.U.D.I.O. West, een kickboxshow, ballenbak, een knutselhoek om vissen te maken en andere activiteiten gaan ervoor zorgen dat ook kinderen en jongeren (en hun ouders) een kijkje komen nemen.

Elk uur verzorgt een deskundige van bureau BVR een presentatie over de door hun uitgewerkte visie op de oever. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen, ook aan bestuurders en ambtenaren van het stadsdeel.

Visie

In samenwerking met vele inwoners van Osdorp is sinds november 2007 gewerkt aan een nieuwe visie voor de Osdorp oever. De visie, grotendeels gebaseerd op meningen, wensen en ideeën van de inwoners van Osdorp, maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van het centrum van Osdorp tot het `hart van Amsterdam Nieuw West'. Doel van de nieuwe invulling van de oever is om de kwaliteit van deze unieke locatie te verbeteren en een plek te creëren waar meer mensen op uiteenlopende manieren gebruik van kunnen maken.

Meer informatie

Voor meer informatie over de optredens en de activiteiten tijdens het oeverfeest, zie www.desloterplasisvanonsallemaal.nl. Vanaf zaterdag 10 mei is daarop ook de visie voor de oever te zien.