Provincie Utrecht

Twaalf gemeenten belonen boodschappen op de fiets

8-5-2008 -

10 mei start `Met belgerinkel naar de winkel'

Op 10 mei start `Met belgerinkel naar de winkel'. Twaalf Utrechtse gemeenten belonen inwoners die hun boodschappen op de fiets doen in de periode van 10 mei tot en met 28 juni. Gedeputeerde Ekkers opent de campagne om 11.00 uur op het Kerkplein in Woerden. Vorig jaar leverde de campagne 32.840 gefietste kilometers, 5,7 ton minder CO2-uitstoot en 873 tips en adviezen voor gemeenten op. Toen deden er vier gemeenten mee.

Fietsen is leuk, gezond, goedkoop en wanneer veel mensen kiezen voor de fiets in plaats van de auto, levert het bovendien een leefbare dorpskern en schone lucht op. De gemeenten Breukelen, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Soest, Veenendaal en Woerden willen daarom hun inwoners aanmoedigen om de boodschappen op de fiets te doen. Tijdens de campagne `Met belgerinkel naar de winkel' maakt iedereen die zijn boodschappen bij deelnemende winkels doet, kans op prachtige prijzen.

Hoe werkt het?
Wie boodschappen op de fiets doet bij deelnemende winkels, krijgt een stempel. Volle spaarkaarten dingen mee naar prijzen als fietsen, fietstassen en verlichting. Deelnemende winkels zijn te herkennen aan de campagneposter. Op de volle kaarten kunnen inwoners bovendien hun ideeën kwijt over verbetering van de fietsvoorzieningen in hun gemeente.

Schonere lucht
De provincie Utrecht maakt de publiciteit en de ondersteuning van de gemeenten financieel mogelijk vanwege de positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit en de leefomgeving. De provincie werkt op meerdere fronten aan schonere lucht: zo rijden er vanaf 14 december milieuvriendelijke streekbussen, stimuleren wij rijden op aardgas en werken we aan betere doorstroom van het verkeer.

Meer informatie: Mireille Sennef, telefoon 030 - 258 2921