Platform A: nieuw magazine voor leden ABVAKABO FNV

09/05/2008 16:07

FNV Vakcentrale

Platform A is het nieuwe ledenblad van ABVAKABO FNV. Na 28 jaar houdt Aaneen op te bestaan. Een direct gevolg van de vernieuwing waar de bond midden in zit. Op 10 mei ligt het eerste nummer van het nieuwe magazine bij de ongeveer 350.000 leden van ABVAKABO FNV op de mat. Platform A verschijnt zes keer per jaar.

Platform A wil - nog meer dan Aaneen deed - de lezers laten zien dat het zinvol is om lid te zijn van ABVAKABO FNV. Het tijdschrift maakt de voordelen van het lidmaatschap zichtbaar. Een groot lezersonderzoek ligt aan de basis van het nieuwe tijdschrift. Daardoor kan Platform A aansluiten bij de behoeften van de leden. 'Het lid centraal' is het uitgangspunt van het vernieuwingsproces waarmee ABVAKABO FNV bezig is. Platform A is een van de eerste resultaten van dat proces.

Platform A is een plek waar leden elkaar ontmoeten en verder helpen. De moderne werknemer zit zelf aan het stuur. Werk is immers steeds minder een baan en steeds meer een loopbaan. Jouw werk, jouw wereld, jouw leven, daarover willen de leden zeggenschap hebben. Ze willen een blad dat hen niet zo zeer zegt hoe het zit, maar meer laat zien hoe het kan.

Platform A biedt veel praktische informatie op het terrein van werk en inkomen. Zoals in het eerste nummer bijvoorbeeld hoe je als vrouw zelf iets kunt doen aan loondiscriminatie. Of: hoe je je loonbriefje leest. Of: hoe je ermee om kunt gaan als je bij een reorganisatie je baan verliest.

Platform A sluit zoveel mogelijk aan op de andere communicatiemiddelen van ABVAKABO FNV zoals de website www.abvakabofnv.nl en de digitale nieuwsbrief ABVAKABO FNV Actueel. Op de website komt bijvoorbeeld aanvullende informatie en de mogelijkheid voor leden om mee te praten over onderwerpen uit het tijdschrift.

ABVAKABO FNV is met 350.000 leden de grootste vakbond voor werknemers in zorg en welzijn en in de publieke sector.