VVV Zuid-Holland Zuid


Dordrecht, april 2008

Fietsen door puur Hollands landschap
Speciale routes Meimaand Fietsmaand

Zoek je weg in Meimaand Fietsmaand eens in het puur Hollandse landschap van het zuidelijk deel van Zuid-Holland. Fietspaden en wegen zijn hier verbonden door fietsknooppunten waarlangs je in een handomdraai de mooiste routes samenstelt. Om het gemakkelijk te maken heeft VVV een aantal recreatieve fietsroutes uitgezet, die op zaterdag 10 mei gratis verkrijgbaar zijn.

Gratis fietsroutes op 10 mei
VVV Zuid-Holland Zuid heeft ter gelegenheid van de Fietsmaand 2008 vijf routes uitgezet door het landelijke gebied rond de steden waar de tochten starten. De afstanden variëren van 30 tot 43 km. Op 10 mei zijn ze gratis verkrijgbaar bij het VVV kantoor in de startplaats of (de gehele maand mei) te downloaden van de site www.vvvzhz.nl .

Water, natuur en cultuur
Dordrecht is het startpunt van de Eiland van Dordrechtroute , een combinatie van Biesboschnatuur en stadscultuur. Kinderdijk is het beginpunt van de Molentocht door de molenrijke Alblasserwaard. De route is hier verkrijgbaar bij lunchroom Anmadis, Molenstraat 236. Kleine historische dorpskernen, afgewisseld door landelijke natuur, liggen langs de Dorpenroute vanuit Gorinchem . Stap in Oud-Beijerland op de pedalen voor de Beijerlandroute langs akkers en natuur in de Hoeksche Waard. De Vijfheerenlandenroute begint in glasstad Leerdam . Water, natuur en platteland zijn de smaakmakers in dit veenweidegebied. Meer informatie: telefoon 0900-463 68 88, www.vvvzhz.nl .

Meimaand Fietsmaand
In de Meimaand Fietsmaand worden bijna 300 toer- en recreatieve fietsroutes uitgezet door VVV's en toerfietsverenigingen in geheel Nederland. Het thema van deze derde Fietsmaand is: Samen Fietsen. Veel aandacht krijgt ook het nationale toeristische themajaar Nooitverwacht Nederland'. Deelnemers kunnen al fietsend van tal van onbekende toeristische pareltjes' bekijken.
Meer informatie: www.meimaandfietsmaand.nl en www.vvv.nl .