Gezien de mens. Over het menselijk tekort in de beeldende kunst


RAVENSTEIN, 20080424 -- Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen en de Stichting Oeuvre Rien van den Brink organiseren op zaterdag 10 mei 2008 het symposium Gezien de mens. Over het menselijk tekort in de beeldende kunst. Een symposium over de manier waarop kunst dimensies van het menselijk bestaan toont, en hoe een veranderd mens- en wereldbeeld een andere kunst voortbrengt. Sprekers zijn prof.dr. Gabriël van den Brink, prof.dr. Jacques De Visscher en drs. Philip Verdult. Het symposium vindt plaats in Studiecentrum Soeterbeeck, Elleboogstraat 2 te Ravenstein van 14.00 - 17.30 uur. Meer informatie op www.ru.nl/geziendemens

Prof.dr. Gabriël van den Brink is socioloog en publicist. Hij is hoogleraar Maatschappelijke bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg. Hij is een zoon van kunstenaar Rien van den Brink.
Prof.dr. Jacques De Visscher is filosoof. Hij is hoogleraar Filosofie aan het departement Architectuur van het St. Lucasinstituut in Gent en Brussel en bijzonder hoogleraar Filosofie en literatuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Drs. Philip Verdult is filosoof. Hij was studiesecretaris van het Soeterbeeck Programma en als zodanig onder meer gespecialiseerd in onderwerpen in de sfeer van kunst en religie.

Aanleiding tot het symposium is het overbrengen van een groot deel van het oeuvre van de Brabantse kunstenaar Rien van den Brink in Studiecentrum Soeterbeeck te Ravenstein.

Deelname aan de rondleiding en aan het symposium kost ¤ 10,- .
Inschrijven kan via www.ru.nl/geziendemens





Soeterbeeck Programma