Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 10 mei 2008

BREDA, 10 mei 2008

Politie heeft rustige uitgaansnacht

BREDA: Het centrum van Breda was in de nacht van vrijdag op zaterdag in zeer gemoedelijke sfeer. De terrassen zaten overvol en de sfeer was prima. In totaal zijn 3 aanhoudingen. Een 20-jarige man uit Breda viel verschillende portiers lastig en was niet in het bezit van een identiteitsbewijs. Zijn twee vrienden waren met meegegaan naar het bureau en weigerde het bureau te verlaten. Toen hen dit ook nog eens gevorderd werd en zij hieraan ook geen gehoor gaven werden zij aangehouden voor lokaalvredebreuk. Het tweetal, twee 22-jarige Fransen, is ingesloten.

Verder bekeurde de politie 2 personen voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs en een drietal voor het rijden in een geslotenverklaring. 1 persoon werd bekeurd voor het onjuist aanbieden van huishoudelijk afval.

Man bedreigt eigenaar restaurant

BREDA: De eigenaar van een restaurant aan het Stationsplein is zaterdagmiddag bedreigt door een 30-jarige inwoner van Breda. De verdachte veroorzaakt al heel lang overlast op het terras en in het restaurant zelf. De eigenaar heeft de man hierop al verschillende keren aangesproken maar hier was het probleem nog niet mee verholpen. Vrijdagmiddag was het werderom raak. Toen de eigenaar de verdachte aansprak weigerde hij iedere medewerking. De politie heeft de man aangehouden voor bedreiging. Hij is in verzekering gesteld.

Gestolen bromfiets weer terecht

BREDA: Bewoners van de Weilustlaan belden vrijdagavond de politie omdat zij zagen dat een jongen zich vreemd gedroeg. Zij hadden gezien dat de jongen even daarvoor een bromfiets tegen een boom had weggezet en daarna was weggelopen. Bij controle van het kenteken bleek dat de bromfiets was gestolen op 8 mei vanaf de Lunetstraat. Door het duidelijk signalement dat de getuigen hadden doorgegeven en met behulp van een politiehond kon de verdachte uiteindelijk in een sloot op de Weilustlaan worden aangehouden. De bromfiets is meegenomen naar het bureau. De verdachte is na verhoor met een AU-dagvaarding heengezonden. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Man mishandelt vrouw en kind

ST WILLEBRORD: Een 37-jarige inwoner van ST. Willebrord is vrijdagavond door de politie aangehouden voor mishandeling cq.huiselijk geweld. De man had die avond zijn 10-jarige zoon en vrouw mishandeld. Hij was op dat moment stevig onder invloed van alcohol.

De verdachte is in verzekering gesteld.

Gestolen motorfiets aangetroffen na anonieme tip

BREDA: In de tuin van een woning aan de Noortberghmoeren is in de nacht van vrijdag op zaterdag een gestolen motorfiets aangetroffen. Een anonieme tip bij de politie gaf de politie aanleiding om een controle uit te voeren. Twee bewoners van het pand, een 18-jarige en een 23-jarige inwoner van Breda, zijn aangehouden. De politie verricht vandaag een nadere huiszoeking. Het is nog niet bekend waar en wanneer de aangetroffen motorfiets is gestolen.

Snelheidscontrole
BREDA: De politie heeft met behulp van de lasergun gecontroleerd op de Moskesweg. Gedurende anderhalf uur zijn 65 bestuurders gemeten waarbij er 8 te hard reden. 50 km per uur is daar de toegestane snelheid. Alle overtreders kunnen een bekeuring tegemoet zien.

Auteur: Nicolette Bovenhorst