Politie Groningen

Zaterdag 10 mei 2008

Provincie Groningen, 10-05-2008

Middelstum: gewonden bij verkeersongeval

Een 32-jarige vrouw uit Wirdum en een 23-jarige man uit Groningen zijn vrijdagochtend op de Delleweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer moest door de noodzaak van het verkeer remmen. De achteropkomende Wirdumse kon haar auto niet tijdig tot stilstand brengen, waarna zij tegen de auto van de 23-jarige botste. Door de aanrijding raakten beide automobilisten gewond. De Stadjer werd op de plek van het ongeval behandeld aan zijn lichte verwondingen. De vrouw werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Leek/Groningen: aanhoudingen bij alcoholcontroles

De politie heeft vrijdagnacht tijdens alcoholcontroles in Leek twee automobilisten aangehouden. Op de Tolberterstraat liep een 37-jarige man uit Tolbert tegen de lamp. De automobilist bleek na de ademanalysetest op het politiebureau 1,15 promille alcohol in het bloed te hebben. Een 31-jarige man uit Marum werd op de Auwemalaan gecontroleerd. De Tolbert bleek uiteindelijk 0,85 promille in zijn bloed te hebben. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de controles in Leek werd van 252 bestuurders een blaastest afgenomen. De controle duurde van 20.00 tot 2.30 uur.

Tijdens een reguliere verkeerscontrole in de Dirk Huizingastraat in de stad liep vrijdagnacht een 37-jarige automobilist uit Groningen tegen de lamp. De Stadjer bleek 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Ook tegen de 37-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie zal beslissen wat met de verdachte en zijn rijbewijs zal gebeuren.

Winsum: fietser gewond bij verkeersongeval

Een 79-jarige fietser is vrijdagmiddag op de kruising Wierdaweg met de Onderdendamsterweg gewond geraakt bij een ongeval. De fietser verleende geen voorrang aan een 21-jarige automobiliste uit Groningen. Door de aanrijding kwam de fietser ten val. De 79-jarige is met heupletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Appingedam: twee gewonden bij flankaanrijding

Een 66-jarige man uit Meedhuizen en zijn 63-jarige vrouw zijn vrijdagavond bij een verkeersongeval op de kruising Rijksweg N33 met de Woldweg gewond geraakt. Een 47-jarige automobilist uit Termunterzijl verleende op de kruising geen voorrang aan het echtpaar. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 66-jarige man werd met een brandwond, die door de airbag was ontstaan, naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vrouw werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De 47-jarige bleek ongedeerd te zijn. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Grijpskerk: tractor en vrachtauto botsen

Op de Friesestraatweg zijn vrijdagmiddag een tractor en een vrachtauto met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van de tractor, een 17-jarige jongen uit Lutjegast, wilde vanaf de Friesestraatweg linksaf het weiland inrijden. De achteropkomende vrachtauto, bestuurd door een 39-jarige man uit Molkerum, zag niet dat de tractor linksaf wilde slaan. Vermoedelijk werd hij enigszins verblind door de zon. De vrachtwagenchauffeur besloot op het moment dat de tractor linksaf sloeg in te halen. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. De vrachtauto kwam door de klap dwars over de weg te staan. Beide bestuurders bleken echter ongedeerd te zijn. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Scheemda: man valt van steiger

Een 57-jarige man uit Appingedam is vrijdagmiddag in de Lijsterstraat van een steiger gevallen. De Appingedamster was met een collega op een steiger op een hoogte van ruim 2 meter aan het werk. De collega sprong op een gegeven moment van de steiger. De 57-jarige wilde ook van de steiger afgaan, maar verloor vermoedelijk zijn evenwicht. Hij kwam met zijn hoofd op de grond terecht. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het personeel van de traumahelikopter werd bij dit incident ingezet.

Oude Pekela: politie houdt Winschoter aan

De politie heeft vrijdagnacht op de Veemstede een 30-jarige man uit Winschoten aangehouden voor mishandeling en vernieling. De Winschoter had onenigheid gekregen met een 29-jarige vrouw uit Oude Pekela. Hierbij verloor de man zijn zelfbeheersing, waarna hij de vrouw mishandelde en de voordeur van haar woning vernielde. De verdachte werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: controles leiden tot boetes

De politie heeft vrijdagmiddag in de omgeving van Winschoten en Hoogezand onopvallende controles gehouden in het verkeer. Dit resulteerde in elf overtredingen. Er werd onder meer bekeurd voor te hoge snelheid (3x) en niet handsfree telefoneren (2x). De controles duurden 2,5 uur.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

De Poffert, Hoendiep: aantal gecontroleerde voertuigen: 95, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Europaweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 2250, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Veendam, Rijksweg N33: aantal gecontroleerde voertuigen: 2250, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.