Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op zoom, 10 mei 2008

BERGEN OP ZOOM, 10 mei 2008

Broers vechten met elkaar

LANGEWEG: Twee broers uit Langeweg hadden vrijdagmiddag een stevige ruzie met elkaar. Dit keer ging de ene broer de andere achterna met een bijl. Toen de politie aankwam bleek dat er al geruime tijd problemen zijn binnen het gezin. De 19-jarige broer heeft aangifte gedaan van poging doodslag tegen zijn 21-jarige broer. Deze broer kon even later worden aangehouden in een andere woning in Langeweg. Hij is in verzekering gesteld en wordt maandag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Aanrijding na rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: Op de Parallelweg vond vrijdagmiddag rond 15.00 uur een aanrijding plaats waarbij sprake was van materiële schade. De politie kwam toch even polshoogte nemen en dat was maar goed. De bestuurder van de auto die de aanrijding had veroorzaakt had veel te diep in het glaasje gekeken. De verdachte, een 48-jarige inwoner van Bergen op Zoom, hield bij het rijden op de Parallelweg niet genoeg zijn eigen rijbaan en botste tegen de auto van een 27-jarige bestuurster uit Rilland op die uit tegenoverstelde richting kwam gereden. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Nadat een ademanalyse niet kon worden afgenomen van de man is overgegaan tot een bloedproef. De uitslag daarvan kan enkele weken op zich laten wachten. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd. De officier van justitie beslist of de man zijn rijbewijs terug krijgt. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Belgen moeten softdrugs inleveren

ROOSENDAAL: Twee belgische mannen liepen vrijdagavond tegen de lamp toen zij werden gecontroleerd. De politie had namelijk gezien dat beide mannen een coffeeshop in het centrum van Roosendaal uit waren komen lopen. Bij controle bleek het tweetal in bezit te zijn van 25 gram softdrugs. De drugs is in beslaggenomen.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Voor een bedrag van bijna 300 Euro heeft een 49-jarige inwoner van Breda aan kleding gestolen vanuit een warenhuis aan de Dokter Brabersstraat. De man staat bij de politie bekend als veelpleger en is in verzekering gesteld. Hij zal maandag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Aanhouding tijdens rustige uitgaansnacht

ROOSENDAAL: Tijdens een rustige uitgaansnacht werd een 27-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man gedroeg zich erg vervelend en was zwaar onder invloed van alcohol. Aangezien de man niet te horen was is hij ter ontnuchtering ingesloten. Na verhoor zal hij in de loop van de dag worden heengezonden.

Auteur: Nicolette Bovenhorst