Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg, 10 mei 2008

TILBURG, 10 mei 2008

Politie vordert twee rijbewijzen in bij alcohol controles

TILBURG: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een drietal bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren, waaronder één beginnend bestuurder.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan. Op de St. Jospehstraat werd de 20-jarige inwoner van Sprang-Capelle gecontroleerd en bleek 6 keer het toegestane te hebben gedronken. Zijn rijbewijs was hij direct kwijt.
Een 32-jarige inwoner van Tilburg werd gecontroleerd op de President Steijnstraat. Hij blies 590 ug/l. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.
Een 68-jarige Tilburger bleef net voor deze grens steken. Hij blies 430 ug/l en kon met een rijverbod en een proces-verbaal op zak naar huis.

Politie verricht huiszoeking na bedreiging met vuurwapen

TILBURG: In een woning aan de Alpenlaan heeft de politie zaterdagochtend huiszoeking verricht naar aanleiding van een bedreiging met een vuurwapen. Die melding kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag bij de politie binnen. Een vrouw meldde dat zij door haar ex-vriend was bedreigd met een vuurwapen. Daar aangekomen trof de politie de 27-jarige inwoner van Tilburg aan waarna hij is aangehouden. Na een controle in de woning aan de Alpenstraat trof de politie aan aantal goederen aan waaruit bleek dat een nadere doorzoeking van de woning noodzakelijk was. Zaterdagochtend heeft een zoeking plaatsgevonden waarbij verschillende goederen zijn aangetroffen die van misdrijven afkomstig zijn. Ook zijn goederen aangetroffen die in strijd zijn met de Wet wapens en munitie. Een onderzoek naar de herkomst van de goederen zal worden ingesteld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Fietser gewond na rijden door rood licht

TILBURG: Een fietser die door rood licht reed is vrijdag aan het einde van de middag gewond geraakt. Het 13-jarige meisje reed op haar fiets met haar moeder achterop vanuit de Beekse Bergen in de richting van de Oude Hilvarenbeekseweg. Op de kruising met de Prof van Buchemlaan reed het meisje door zonder te zien dat er een auto naderde vanuit de richting van de Etenstijd. Net voor de aanrijding sprong moeder nog van de fiets maar die kon niet voorkomen dat haar dochter in aanrijding kwam met de bestelbus. Het meisje moest met een zware hersenschudding worden opgenomen in het ziekenhuis. De bestelbus werd bestuurd door een 55-jarige inwoner van Tilburg. Hij kwam met de schrik vrij.

Kluis in trek bij inbrekers

TILBURG: Bij een bedrijf aan de Ringbaan-Zuid is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De daders vernielde een ruit van ruim 2 meter met een bijl en konden zo het pand binnenkomen. De bijl is achtergebleven en is door de politie voor sporenonderzoek veiliggesteld. Uit het bedrijf is een kluis meegenomen. Het is niet bekend wat er in de kluis zit.

De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie.

Ook op de Jules Verneweg werd afgelopen nacht ingebroken. De daders konden door de lichtkoepel het bedrijf betreden en hadden het ook hier op de kluis voorzien. De kluis is opengebroken en een aantal nog onbekende goederen zijn meegenomen.

Gezellige horecanacht zonder aanhoudingen

TILBURG: De sfeer was goed tijdens de horecanacht van vrijdag op zaterdag. Er zijn geen aanhoudingen verricht ondanks het vele publiek. I

Auteur: Nicolette Bovenhorst