Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 10-05-2008

Verkeersongeval met ernstig letsel

NIEUW AMSTERDAM De politie kreeg zaterdagochtend rond 7.00 uur een melding binnen van een verkeersongeval met ernstig letsel op de Vaart NZ. Ter plekke bleek een personenauto met de voorzijde tegen een boom te staan en enkele meters verderop lag een fiets. De 21-jarige automobilist uit Veenoord en een 21-jarige inzittende uit Veenoord waren uit de auto. De twee mannen waren lichtgewond en werden overgebracht naar het Scheperziekenhuis. De 20-jarige fietser uit Nieuw Amsterdam raakte zwaar gewond door het verkeersongeval en werd in kritieke toestand per traumaheli overgebracht naar het UMC in Groningen. Door nog onbekende oorzaak is de automobilist in botsing gekomen met de fietser. Door de aanrijding belande de fietser in het water. De man is door omstanders uit de Vaart gehaald. Op dit moment is niets bekend over zijn toestand. De politie verricht onderzoek naar de oorzaak van dit verkeersongeval. (08-134947)

Politie houdt duo aan in bus

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag twee mannen (38 en 36 jaar) aangehouden in een bus richting Groningen. Het duo wordt verdacht van het wegnemen van een portefeuille uit een restaurant gelegen aan de Weerdingestraat in Emmen. De 55-jarige gedupeerde heeft aangifte gedaan op het politiebureau. Na een korte achtervolging en adequaat optreden van politieagenten op het politiebureau konden de twee verdachten worden aangehouden in een bus richting Groningen. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. (08-134493)

Aanrijding personenauto en trekker

NIEUW AMSTERDAM Vrijdagochtend is een 55-jarige automobilist uit Emlichheim (D) op de Vaart NZ in botsing gekomen met een 37-jarige bestuurder van een trekker uit Erica. De personenauto reed over de Zijtak OZ, komende uit de richting van Schoonebeek. Ter hoogte van de kruising met de Vaart NZ maakt de weg een bocht. De trekker reed over de Vaart NZ, komende uit de richting van erica en gaande in de richting van Veenoord. De automobilist verklaarde dat hij last had gehad van de laagstaande zon. Daardoor reed de automobilist in de bocht rechtdoor en botste op de trekker. Niemand raakte gewond, de personenauto moest worden afgesleept. Beiden bestuurders hadden geen alcohol gedronken. (08-134594)

Politie houdt alcomobilisten aan

DROUWENERVEEN Vrijdagnacht is een 23-jarige automobilist uit Stadskanaal op de splitsing Verbindingsweg en Hoofdstraat van de weg geraakt. Via verschillende verkeersborden en een brievenbus reed de automobilist met zijn bestelbus half in de sloot. De bestuurder moest een blaastest ondergaan en werd vervolgens aangehouden. Hij had teveel gedronken en scoorde 1,6 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (08-134942)

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond een 49-jarige automobilist uit Noordscheschut aangehouden op de Mr. Cramerweg. De man had teveel gedronken en scoorde 0,47 promille op het politiebureau. Op het bureau werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (08-134823)

MEPPEL De politie heeft vrijdagavond een 43-jarige automobilist uit Steenwijk aangehouden op de Ceintuurbaan. De man viel op omdat hij zonder verlichting reed. Nadat de automobilist aan de kant was gezet, mocht hij ook een blaasproef ondergaan. Aan de hand van de uitslag werd de man aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man 1,67 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 46-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. De automobilist had een lantaarnpaal aangereden aan de Maaijer en was doorgereden. De politie kon de zwaar onder invloed verkerende man later aanhouden. Op het politiebureau scoorde de man 2,34 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man werd ingesloten. (08-134909)

Ongeval met letsel

EMMEN Vrijdagmiddag is een 70-jarige vrouw uit Emmen met haar scootmobiel betrokken geraakt bij een éénzijdig ongeval. Op de Wenning worden werkzaamheden verricht aan de riolering. Daarvoor is er een sleuf dwars door het fietspad en voetpad gegraven. Op het fietspad is een plaat geplaatst. De vrouw kwam met haar scootmobiel over de plaat gereden en kwam naast de plaat terecht en stortte naar beneden. Na een val van ongeveer 2,25 meter, kwam de vrouw op haar rug terecht en de scootmobiel kwam bovenop haar terecht. De vrouw is door de brandweer uit haar situatie gehaald. Per ambulance is de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De vrouw liep enkele gebroken ribben en diverse kneuzingen op. Haar situatie is stabiel. (08-134695)