Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Neede - diefstal aluminium en aanhanger                   
Bij een bedrijf aan de Bergweg in Neede is in de avond of nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei een tandemasser met daarop een hoeveelheid aluminium ontvreemd.

De dader of daders zijn het bedrijfsterrein opgereden en hebben de tandemasser weggenomen. De politie vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben contact op te nemen via 0900-8844.

Lichtenvoorde - aanrijding letsel                         
Op vrijdag 9 mei rond 15.43 uur raakte een 19-jarige fietster gewond bij een aanrijding op de kruising Edisonstraat - Dieselstraat.

De vrouw sloeg vanaf de Edisonstraat linksaf de Dieselstraat in. Daarbij verleende ze geen voorrang aan de rechtdoor rijdende auto, bestuurd door een 42-jarige inwoner uit Apeldoorn. De vrouw werd met letsel aan been en voet per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.

Doetinchem - mishandeling jongen                          
Een 11-jarige jongen deed vrijdag 9 mei aangifte van mishandeling. De politie is op zoek naar de dader en eventuele getuigen.

De jongen liep rond 19.15 uur in het park in de wijk de Huet, in een gedeelte dat ook wel het Slangenbos genoemd wordt. Hij werd van achteren vastgegrepen door een onbekende persoon. Door van zich af te schoppen kon hij los komen en er rennend vandoor gaan. De jongen liep enkele striemen in z'n nek op. De politie vraagt eventuele getuigen die rond die tijd iets verdachts gezien hebben zich te melden via 0900-8844.

Baak - diefstal oud ijzer                                 
De politie zag zaterdag 10 mei rond 00.50 uur een auto geparkeerd staan op de Dambroek in Baak. De politie zag hoe één van de aanwezigen bij de auto wegrende bij het zien van de politieauto.

Eén agent zette de achtervolging in en kon de wegrennende man aanhouden. Bij de auto werden nog twee mannen aangehouden. De agenten hadden gezien dat de mannen oud ijzer, afkomstig uit een container van een bedrijf in de auto laadden.Het ging om een 44-jarige man en 15-jarige jongen uit Arnhem en een 20-jarige man uit Didam. Alledrie zijn aangehouden voor onderzoek naar mogelijke diefstal van het oud ijzer. De politie onderzoekt de zaak.

Didam - mishandeling                                      
De politie is op zoek naar de dader van een mishandeling op dinsdag 6 mei rond 21.00 uur op de Domineeskamplaan in Didam. Er was op dat moment kermis in Didam.

De 16-jarige aangever werd door tegengehouden door een vijftal jongens, die hij even daarvoor al op de kermis had zien staan. Eén van hen sloeg hem, zonder verdere aanleiding, zo hard in het gezicht dat hij buiten bewustzijn raakte. De jongen werd per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd o.a. een hersenschudding geconstateerd en een spierkneuzing in de buik. De politie onderzoekt de mishandeling en vraagt getuigen die iets gezien hebben zich te melden via 0900-8844.

Winterswijk - doorrijden na aanrijding                    
De politie is op zoek naar een bestuurder die op donderdag 8 mei na een aanrijding is doorgereden.

Een 10-jarige jongetje reed op zijn fiets over de Kloetenscheweg de Scholtenenk in. Hij nam de bocht wat ruim en reed tegen een tegemoetkomende auto. Het jongetje botste vervolgens ook nog tegen een geparkeerde auto. Het jongetje raakte daarbij licht gewond. De bestuurder van de auto stapte uit, schold tegen het jongetje en reed vervolgens weer door. De politie is op zoek naar die bestuurder en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.
---- --