Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Terwolde - inbraak in bibliotheek In de bibliotheek aan de Vaassenseweg is ingebroken in de periode van 6 tot 9 mei. Een computer met toebehoren werd ontvreemd.

De dader of daders kwamen binnen middels het forceren van een raam. Naast de computer werd ook nog een gering geldbedrag weggenomen. De politie vraag mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.

Lochem - inbraak in bedrijf                               
In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 mei werd ingebroken in een bedrijf aan de Molenstraat in Lochem. Een computer met beeldscherm werd ontvreemd.

De dader of daders kwamen binnen middels het forceren van een raam. De politie vraag mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.

Zutphen - aanrijding letsel                               
Op zaterdag 10 mei rond 00.54 uur vond op de Coehoornsingel in Zutphen een aanrijding plaats. Drie inzittenden van één auto werden naar het ziekenhuis gebracht.

Een 20-jarige inwoner uit Ede reed met zijn auto over de Coehoornsingel, toen hij door nog onbekende oorzaak in een slip raakte. Hij botste tegen een geparkeerde auto. De klap was zo hevig dat de geparkeerde auto 180 graden draaide. Door ambulancepersoneel werden de bestuurder en twee inzittenden, twee 17-jarige jongens uit Zutphen, gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Lochem - vermoedelijke inbreker aangehouden               
De politie kreeg zaterdag 10 mei rond 04.18 uur melding van een inbraak in een winkel aan de Bierstraat in Lochem. De politie kon even later een 25-jarige inwoner uit Lochem aanhouden op grond van vermoedelijke betrokkenheid bij de inbraak.

Getuigen hoorden glasgerinkel en zagen lichten aan gaan in de winkel. De politie was snel ter plaatse, maar de dader was er inmiddels vandoor. Even later is in de omgeving de man aangetroffen die aan het signalement voldeed. De man is aangehouden in ingesloten voor verder onderzoek.


---- --