Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Harderwijk - Aanhoudingen na mishandeling                 
De politie heeft vrijdag 9 mei rond 13.00 uur in het Hortuspark in Harderwijk een 38-jarige inwoner uit Nunspeet aangehouden voor mishandeling. Een 21-jarige inwoner uit Doornspijk werd ook aangehouden omdat hij zich er te nadrukkelijk mee bemoeide.

Een 17-jarige inwoner uit deed aangifte van mishandeling door de 38-jarige Nunspeter. Toen de politie hem ter plaatse aanhield bemoeide de 21-jarige Doornspijker zich met de aanhouding. Hij probeerde de aanhouding te voorkomen en wilde ook na herhaalde vordering door de agenten niet weggaan. Hierop werd ook hij aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling en maakt in ieder geval proces-verbaal op tegen de Doornspijker voor het niet voldoen aan de vordering.

Harderwijk - gebroken neus na mishandeling                
Een 24-jarige inwoner uit Harderwijk deed vrijdag 9 mei rond 23.49 uur aangifte van mishandeling op de Strandboulevard in Harderwijk. Hij liep als gevolg hiervan vermoedelijk een gebroken neus op en moest behandeld worden in het ziekenhuis.

Een groep jongeren stond bij elkaar te praten. Plotseling sloeg één van hen de aangever in het gezicht, zodanig dat hij vermoedelijk een gebroken neus opliep. De aanleiding voor de mishandeling wordt onderzocht. De politie is bezig de identiteit van de man die geslagen heeft te achterhalen. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Harderwijk - brand in tuin                                
Op zaterdag 10 mei kreeg de brandweer melding van een brand in een tuin aan de Klaproosmeen in Harderwijk.

Bleek dat een tot hut verbouwd speeltoestel in brand stond. De bewoners werden wakker van het blaffen van de hond en ontdekten zo de brand. Er ontstond behoorlijke schade in de tuin en aan de buitenzijde van de woning. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Harderwijk - bermbrand                                    
De brandweer rukte vrijdag 9 mei rond 13.51 uur uit voor een bermbrand langs de A28 ter hoogte van hectometerpaal 56.0.

De bermbrand besloeg een oppervlakte van een kleine 100 vierkante meter. Met twee bluswagens had de brandweer het vuur snel onder controle. De rechterrijbaan werd tijdelijk afgesloten i.v.m. de bluswerkzaamheden. Rond 14.55 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven.