Ingezonden persbericht




10 mei 2008

Jitske Overboom is winnares BestGraduates Law 2008!

9 mei 2008 vond de finaledag van BestGraduates Law 2008 plaats in de boardroom van de Rembrandt Tower. De tien finalisten van BestGraduates streden om de felbegeerde titel van BestGraduate Law 2008 die uiteindelijk gewonnen is door Jitske Overboom (23), studente recht en bedrijfsmanagement aan de Universiteit Tilburg. Naast de titel van BestGraduate Law heeft Jitske ook een geldprijs van ¤ 10.0000 gewonnen. Jitske: 'Dat ik gewonnen heb komt totaal onverwachts! Ik ben een beetje overweldigd en weet nog niet wat ik precies met de prijs van 10.000 euro ga doen."

Stuart Mac Neal (24), student international law aan de Erasmus Universiteit werd tweede, Ruud de Kleijn (24), student ondernemingsrecht aan de Universiteit Utrecht werd derde.

BestGraduates Law 2008 is in samenwerking met 8 topadvocatenkantoren georganiseerd: De Brauw Blackstone Westbroek, AKD Prinsen Van Wijmen, Loyens & Loeff, Houthoff Buruma, NautaDutilh, Clifford Chance, Baker & McKenzie en Stibbe. De finalisten konden onder meer geldprijzen winnen en verder stelden de deelnemende advocatenkantoren exclusieve prijzen beschikbaar. Kijk voor meer informatie hierover op www.dekortstewegnaardetop.nl.

De finale

In de exclusieve boardrooms van de Rembrandt Tower vond de finale plaats, bestaande uit een snelpleitsessie, een groepsdiscussie en een dilemma-estafette. Voor de snelpleitsessie moesten de finalisten ter plekke een casus voorbereiden waarna ze een presentatie moesten geven aan een meervoudige kamer bestaande uit Mr. W. Breemhaar en Mw. Mr. K.M. Makkinga (rechters bij het Gerechtshof Leeuwarden) en Mr. E.H.M.G. Rademakers (Partner AKD Prinsen Van Wijmen). Tijdens de groepsdiscussie werden de finalisten beoordeeld door bureau Leeuwendaal. Met de dilemma-estafette kregen de finalisten een dilemma voorgelegd waarna ze moesten aangeven hoe zij met het dilemma zouden omgaan. Na de estafette konden de finalisten even bijkomen tijdens de boottocht waar het aftellen naar de nummer 1, de BestGraduate Law 2008, begon. Tijdens het diner in de P.C. Hooft Salon van het College Hotel werd uiteindelijk de uitslag van de finale bekendgemaakt.

Twee games

BestGraduates bestaat uit twee games: een juridische game 'BestGraduates Law' en een corporate game 'BestGraduates'. De finale van de corporate game BestGraduates vindt vrijdag 16 mei a.s. plaats. Kijk voor meer informatie op www.dekortstewegnaardetop.nl.



Over Memory Events

Naast BestGraduates (Law) organiseert Memory Events ook De Nationale Carrièrebeurs (het grootste carrière-evenement van Nederland), Het Jobnet Career Event en Carrièrebeurs Overheid. Memory Events maakt deel uit van de Memory Group, opgericht in 1989, en is marktleider in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Dit realiseren we met een grote diversiteit aan activiteiten en producten die vallen onder de drie werkmaatschappijen van de Memory Group: Memory Publications, Memory Events en Memory Online.



Ingezonden persbericht