Politie Zuid-Holland-Zuid

10/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 10-05-2008 o Persberichten district II

LUILAK
ALBLASSERDAM/NIEUW-LEKKERLAND De politie heeft tijdens de jaarlijkse luilakviering dertien aanhoudingen verricht waarvan er weer twee direct werden vrijgelaten. De luilakviering gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 mei 2008. De aanhoudingen gebeurden hoofdzakelijk in Alblasserdam en een in Nieuw-Lekkerland. De aanhoudingen waren voor vernieling, diefstal en openbare dronkenschap. Zo ging het onder andere om een vernield bushokje op de Rijnstraat en een omgeduwde lantaarnpaal bij de Merelstraat. In Nieuw-Lekkerland hield de politie een 16-jarige jongen uit Streefkerk aan omdat hij teksten op straat had geschilderd. Voor vernieling van een bord bij de Van Hogendorpweg in Alblasserdam moest een 19-jarige man uit Alblasserdam mee met de politie. Bij de Vinkenpolderweg hielden agenten een 30-jarige man uit Alblasserdam aan voor openbare dronkenschap. Op de Randweg liep een 22-jarige man uit Alblasserdam met een gestolen fiets. Twee jongens van 14 en 16 jaar uit Alblasserdam werden aangehouden omdat ze brood stalen dat klaarstond bij een supermarkt aan de Sportlaan.

GEVALLEN
ALBLASSERDAM Een 67-jarige man uit Alblasserdam is van een ladder gevallen. Het ongeval gebeurde op zaterdagmorgen 10 mei 2008 bij een woning aan de Akkerwinde in Alblasserdam. Het slachtoffer kwam terecht in de struiken. In eerste instantie ging ook de traumahelikopter vliegen. Maar gelukkig was het niet nodig dat deze landde. Het slachtoffer was goed aanspreekbaar, had een hoofdwond en klaagde over pijn in zijn rug. Een ambulance bracht de man naar het ziekenhuis in Dordrecht.

ONGEVAL
AMEIDE Een 29-jarige man uit Tienhoven is zwaar gewond geraakt bij een ongeval. Hij botste met zijn motor boven op een auto. Dat gebeurde op vrijdagavond 9 mei 2008 rond 20.20 uur op de Lekdijk in Ameide. Volgens getuigen droeg de motorrijder geen helm en sprong met zijn motor een aantal keren de dijk op en kwam dan met twee wielen los van de grond. De derde keer ging het mis en volgde de aanrijding. Voor de hulpverlening kwam ook de traumahelikopter. Uiteindelijk bracht een ambulance de 29-jarige over naar het ziekenhuis in Utrecht. Hij heeft beenletsel en mogelijk inwendig letsel. De politie onderzoekt of de motorrijder onder invloed van alcoholische drank was. De politie nam de motor in beslag. Er zat geen kentekenplaat op en was niet verzekerd.

DIEFSTAL
GORINCHEM De politie heeft in een onderzoek naar diefstal twee verdachten aangehouden. Het onderzoek begon op vrijdagmiddag 9 mei 2008. Een 31-jarige man uit Maasdam deed aangifte van deze diefstal. Er was ingebroken in een kast bij een balie in een bedrijf aan de Franklinweg in Gorinchem. Daaruit verdwenen onder andere een draagbare computer, een gereedschapskoffer en gereedschappen. Agenten spraken diverse getuigen en kwamen zo terecht op de twee aangehouden mannen van 26 en 28 uit Oosterhout. Deze twee meldden zich in de loop van de middag bij de politie maar ontkenden de diefstal.

VERKEERSRUZIE
GORINCHEM Voor een verkeersruzie hebben agenten een 36-jarige man uit Ottoland aangehouden. Hij reed op vrijdagmiddag 9 mei 2008 over de Banneweg in Gorinchem in de richting van het Stadhuisplein. Volgens hem moest hij naar rechts en lieten de autos die daar reden hem niet invoegen. De 36-jarige parkeerde zijn auto bij het Stadhuisplein. Daar ontstond onenigheid met de mensen uit de andere autos die bij elkaar hoorden in verband met een bruiloft. De verdachte zou toen een sleutelbos hebben gegooid tegen de auto van een 24-jarige man uit Spijk. Vervolgens zou de verdachte weer bijna zijn aangereden. In ieder geval kwamen gewaarschuwde politiemensen naar het Stadhuisplein en namen de 36-jarige man mee naar het bureau.

BIJL EN BIER
GORINCHEM Agenten hebben bij de Arkelsedijk in Gorinchem een 29-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden. Op vrijdagavond 9 mei 2008 kwam de melding dat deze man rondliep met een bijl en een krat bier. Met de bijl sloeg hij tegen een verkeersbord. Ook opende hij een flesje bier met de bijl. Verder pakte de verdachte een fiets. Op de dijk volgde de aanhouding van de verdachte. Later bleek dat hij ook nog wat heroïne bij zich had. In de cel deed de verdachte vervelend. Op een gegeven moment beet hij zelfs een politieman die hier aangifte van deed.

VECHTPARTIJ
SLIEDRECHT Twee verdachten zijn aangehouden na een vechtpartij. Deze vond op vrijdagavond 9 mei 2008 plaats bij de aanlegsteiger van de waterbus aan de Joost van den Vondelstraat in Sliedrecht. Volgens een 26-jarige man uit Sliedrecht was hij daar met zijn vrouw en moeder. Vijf personen liepen achter hem en maakten opmerkingen. Er ontstond een vechtpartij. Een 42-jarige man uit Sliedrecht schoot de 26-jarige te hulp en haalde een honkbalknuppel. Agenten namen deze 42-jarige mee. Verder stelden zij een onderzoek in en hielden later een 19-jarige man uit Sliedrecht aan. De politie gaat verder met het onderzoek naar de andere verdachten.