Politie Zuid-Holland-Zuid

10/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 10-05-2008 o Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT Een 33-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Agenten hielden hem op zaterdag 10 mei 2008 omstreeks 01.00 uur aan in de Anthoni van Leeuwenhoekstraat in Zwijndrecht. Hij had daar een aanrijding gehad met een personenauto. Uit controle bleek dat de 33-jarige een te hoog promillage had door het drinken van alcoholische drank. Op de Johan de Wittstraat in Dordrecht hielden agenten een 19-jarige vrouw uit Dordrecht aan. Ze had ook teveel alcoholische drank op. Een 22-jarige man uit s-Gravenhage mocht ook mee naar het bureau. Hij zat inde auto en bemoeide zich met de aanhouding van de automobiliste en beledigde een agent.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Na een zoektocht hebben agenten een 31-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden. Politiemensen zagen op vrijdagmiddag 9 mei 2008 dat er een medewerkster van een winkel aan het Statenplein in Dordrecht achter de man aanliep. Tijdens de vlucht van de 31-jarige gooide hij zojuist gestolen spullen richting het personeelslid. Het ging om een paar flessen parfum. Omstanders vertelden dat de verdachte zich in een tuin op de Vest had verstopt. Inderdaad vonden agenten de 31-jarige bij de Vest. Hij ontkende de winkeldiefstal. Op het bureau bleek dat er ook nog een gevangenisstraf van zeven dagen openstond voor de man. Ook op vrijdagmiddag hielden agenten op het Statenplein in Dordrecht een 32-jarige man aan. Politiemensen zagen dat hij iets stal bij een drogisterij op de Kolfstraat. Buiten volgde zijn aanhouding waarbij de verdachte zich verzette. Hij had een ingeklapt mes in zijn hand. Verder had de 32-jarige nog twee zakmessen bij zich en een vermoedelijk vals identiteitsbewijs.

ONGEVAL
DORDRECHT Bij een aanrijding is een 38-jarige motorfietser uit Papendrecht gewond geraakt. Hij reed op vrijdagmiddag 9 mei 2008 over de Stationsweg in Dordrecht in de richting van de Spuiboulevard. Op de kruising met de Singel ging het mis. Waarschijnlijk reed de motorrijder door een groen verkeerslicht en kwam er plotseling een auto van links die de Singel op wilde rijden. De 38-jarige probeerde nog te remmen maar dat mocht niet meer baten. Hij is opgenomen in het ziekenhuis na de klap en heeft letsel aan zijn long en mogelijk een gebroken rib. De 28-jarige automobiliste uit Barendrecht ging ook voor controle naar het ziekenhuis. Maar vooralsnog heeft zij alleen wat gekneusde spieren en mocht weer naar huis.

AANGEHOUDEN NA ONGEVAL
DORDRECHT Na een ongeval op de Kiltunnelweg in Dordrecht hebben politiemensen een 36-jarige bromfietser uit s-Gravendeel aangehouden. Hij reed op vrijdagavond 9 mei 2008 door de Kiltunnel vanuit de richting s-Gravendeel. Plotseling zag de bestuurder een invalidenwagentje en botste hier tegenaan. De brommer raakte zwaar beschadigd. De brommer was niet verzekerd en er zat geen kentekenplaat op. Verder droeg de 36-jarige geen helm en had een te hoog promillage door alcoholgebruik.

SCHENNIS
DORDRECHT Bij het station aan het Stationsplein in Dordrecht is een 20-jarige man uit Heeze aangehouden. Hij zat op vrijdagavond 9 mei 2008 in een trein. Daar pleegde hij schennis tegenover een 19-jarige vrouw uit Heerlen. Agenten namen de verdachte mee naar het bureau. Daar bleek dat de verdachte niet helemaal in orde is en opgenomen moet worden.

BEDREIGING
DORDRECHT Naar aanleiding van een bedreiging hebben agenten drie mannen aangehouden. Een van de drie had waarschijnlijk niets te maken met de bedreiging en is in de loop van de nacht vrijgelaten. De melding van de bedreiging op het Albert Camus-erf in Dordrecht kwam op vrijdagavond 9 mei 2008. Drie personen verklaarden dat een van de drie verdachten dreigde met iets dat leek op een vuurwapen. De achtergrond was een relationeel conflict. De politie stelde een onderzoek in en vond later in een woning twee zogenaamde balletjespistolen. De twee aangehouden mannen zijn 37 en 50 jaar en komen uit Dordrecht.

DIEFSTAL
DORDRECHT Voor diefstal is een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Op zaterdagmorgen 10 mei 2008 kreeg de politie een melding dat er iemand oud ijzer stal en in een boodschappenkar gooide bij de Zeehavenlaan in Dordrecht. Agenten gingen op zoek naar de verdachte en zagen deze lopen inderdaad met een boodschappenkar aan het einde van de fietsbrug op de Mijlweg. Nog voordat de politiemensen iets vroegen vertelde de verdachte dat hij de steigerbuizen had gestolen.

SCHUUR
ZWIJNDRECHT Een 27-jarige man uit Zwijndrecht is aangehouden voor bedreiging. Op vrijdagavond 9 mei 2008 schrok een 23-jarige vrouw uit Zwijndrecht wakker. Buiten zag zij dat een man op haar schuur stond. Toen zij hier iets van zei bedreigde deze man haar. De politie stelde een onderzoek in naar deze man en hield de 27-jarige aan. Hij ontkende in het verhoor de bedreiging. Het incident gebeurde in de Julianastraat in Zwijndrecht.

HOTDOGS
ZWIJNDRECHT Een hotdogkraam is uitgebrand. De kraam stond op zaterdagmorgen 10 mei 2008 op het parkeerterrein van een bouwmarkt op de H.A. Lorentzstraat in Zwijndrecht. Plotseling vloog de kraam in brand. Voor de zekerheid, omdat er nog een gasfles bij de kraam stond, zette de politie het parkeerterrein af en verlieten klanten van de bouwmarkt deze via de achterkant. De brandweer bluste het vuur in een paar minuten.