Gemeente Stadskanaal

De Stichting Muziektheaterproductie Oost-Groningen organiseert OCCIS. Meer dan honderd enthousiaste amateur-kunstenaars, scholieren en vrijwilligers werken aan zeven grote openluchtvoorstellingen, die de (artistieke) mogelijkheden, de rijke cultuurhistorie én de schoonheid van Oost-Groningen op aantrekkelijke wijze in beeld brengen.

OCCIS, het verhaal

OCCIS verhaalt over een koninkrijk aan het water, een koninkrijk dat gebukt gaat onder armoede, honger en oorlog. Als prins Occis na een lange reis terugkeert, is er hoop op verandering. De toekomstige koning heeft grote idealen en droomt over graan en nooit meer honger. Als Occis koning wordt, grijpt hij zijn kans om deze idealen te verwezenlijken. Zijn acties, maar ook zijn privéleven, worden van scherp commentaar voorzien door Haering, de altijd aanwezige hofnar. De ideeën van Occis resulteren in de bouw van een grote, mysterieuze ma-chine. Het hongerende volk wacht gespannen af. Maakt koning Occis zijn beloftes waar of zijn de dromen niet meer dan illusies?

Het verhaal is geïnspireerd op het boek `De Graanrepubliek', waarin de levensgeschiedenis van landbouwhervormer Sicco (Occis) Mansholt en de cultuurhistorie van het Oldambt centraal staan.

Speeldata


* Vrijdag 9 mei (try-out/perspremière), 20.30 uur
* Première: zaterdag 10 mei, 20.30 uur

* Zondag 11 mei, 20.30 uur

* Maandag 12 mei, 20.30 uur

* Vrijdag 16 mei, 20.30 uur

* Zaterdag 17 mei, 20.30 uur

* Zondag 18 mei, 20.30 uur

Locatie

Strand bij de jachthaven van Oostwold, ter hoogte van de Groeveweg

Meer informatie: www.occis.nl

* 01 mei 2008