Provincie Antwerpen


Mano Mundo: festival op kindermaat in Boom!

Mano Mundo is kleiner dan men aanneemt, of beter, is er meer voor de kleinsten dan men denkt. Een greep uit het aanbod.

Marijke Umans en Vroink bijten de spits af op de Wereldmarkt. Een muziekgroep met swingende liedjes, inhoudelijk herkenbaar voor kinderen ... Over groeien, wiebelende konten, angsten, zotdoenerij en verliefdheid, over slijmerige wezens, een tandartsbezoek en heerlijk snoepen, over kleine pijntjes en groot plezier!

Theater froe froe komt maar liefst met drie producties en dat twee volle dagen lang. Puck is de ultieme poppenkastvoorstelling, vol rauwe vlijmscherpe humor - niet voor de gevoeligste kijkertjes. Die kunnen dan weer huiverende rondjes draaien op de Bangelijke Kermismolen, een echte Vlaamse draaimolen maar dan ééntje zoals u er nooit gezien heeft met nadruk op het interactieve. Elk zitje heeft naast een kinderactieve functie ook een sprookjesachtige vormgeving. Tenslotte is er Carpetland - zonder meer de succesrijkste poppenproductie van de voorbij jaren.

Clowns en Goochelaars Zonder Grenzen is een organisatie die optreedt in heel Europa om hun voorstellingen in het zuiden te financieren, van Kongo tot Cambodja. Bovendien spelen ze vaak op moeilijke plekken als asielcentra en gevangenissen. Serena Telesca, Sylvain Le Magicien, LaLoé, Gaulthier en Lodewijk verwelkomen jullie met hun walkabouts en clownamobile

Maks! zal volop scoren met hun pannavoetbaltornooi, compleet met MC. In de Maksmobiel krijgen jongeren hun eigen fotoshoot en bij Klasse kun je zelfs met je gezin in een eigen muziekstudio van de firma Roland duiken.

Theater Tol brengt met Home Sweet Home een intieme maar leeftijdloze doorlopende voorstelling in theatertjes ter grootte van een caravan.

Ten slotte is het Werelddoedorp, - het kloppend kinderhart van het festival met tientallen workshops. Je kan er de Oegandese dj Viscious van stroom voorzien op de Dyno2-fiets, je kunt door een oerbos wandelen of met de hele jeugdbeweging op voedseljacht gaan.

Mano Mundo is een initiatief van de provincie Antwerpen in samenwerking met 11.11.11 en Wereldsolidariteit.

Praktische info
wanneer:
10 en 11 mei 2008

waar:
De Schorre, Boom

Perscontact:
Frank Cuypers
frank.cuypers@admin.provant.be tel. +32 (0)3 240 64 08