TROS

Hilversum, 06-05-2008

Afdeling Marketing & Communicatie

Radio

TROS MUZIEKCAFÉ

Uitzending zaterdag 10 mei

Radio 2 - 16.00 uur

Times New Roman

Times New Roman

HIND TE GAST BIJ TROS MUZIEKCAFÉ

Times New Roman

Hind is zaterdag 10 mei te gast bij TROS MUZIEKCAFÉ. Ze brak door met haar deelname aan Idols, scoorde diverse hits als 'Summer all over again' en 'Halfway Home'. Dit jaar vertegenwoordigt ze Nederland tijdens het Songfestival 2008 in Belgrado met het nummer 'Your Heart Belongs To Me'. Daarnaast is ze druk bezig met de opnames van haar nieuwe album.

A Fine Frenzy is enorm populair bij onze oosterburen. Tijdens de concerten van de 22-jarige Alison Sudol luistert het hele publiek ademloos naar haar prachtige feelgood muziek. Op dit moment toert de Amerikaanse zangeres door Europa in een goudkleurige bus en deze week doet ze Nederland aan.

Martin Groenewold is in het dagelijks leven kunstredacteur bij het Dagblad van het Noorden. Op zijn twaalfde stond hij vooraan bij een concert van 'Toontje Lager'. Wie had toen kunnen zeggen dat hij twintig jaar later samen zou werken met de toetsenist en componist van de band: Bert Hermelink? Zijn derde album heet: 'Zoiets moet het zijn'.

Findel is het electropop-soloproject van de 20-jarige Bart van Dalen. Zijn muziek lijkt een beetje op die van de Britse band 'Muse': punkpop met vreemde geluidjes. Findel combineert computergeluiden met een gitaar en zijn eigen stem.

Times New Roman

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit
Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Presentatie: Daniël Dekker

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl