Ingezonden persbericht


Heavy metal band Iron Maiden in CNN programma Revealed

In het programma Revealed nodigt de heavy metal band Iron Maiden de CNN-kijkers uit voor een blik achter de schermen tijdens hun spectaculaire concerttour.

"Iron Maiden is de belangrijkste band van de laatste 25 jaar " (Kerrang 2006) Zij zijn een heavy metal band met een status van superstar en een hoeveelheid navolgers die zich kan meten met de mainstream pop acts. De band verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums, zonder de steun van televisie en radio.

Adrian Smith, gitarist, tegen CNN, "Ik word een ander persoon als ik op het toneel sta, wanneer ik eraf kom ben ik een doodnormale jongen." En Janick Gers beaamt: "Soms vraag ik me af wie dat is daar op toneel, want ik herken er mijzelf niet in." (CNN, 2008)

Na dertig jaar te hebben overleefd in de muziekbusiness, menen de bandleden dat het geheim van hun lange bestaan schuilt in het feit dat zij altijd proberen dicht bij zichzelf te blijven en niet meebuigen met passerende trends. Vandaag de dag vullen de 6 permanente leden van Iron Maiden nog steeds stadions over de hele wereld voor mensenmenigten die iedere keer weer hun stoutste verwachtingen overtreft.

Bruce Dickinson, lead zanger: "het is moeilijk om te begrijpen dat de band door de jaren heen alleen maar groter en groter is geworden en dat we nu in 2008 zijn aangekomen. Het is allemaal veel groter geworden dan ik ooit had durven dromen" (CNN, 2008)

Revealed vergezelt de band aan boord van hun tourvliegtuig, Ed Force One. Zij reizen al jaren over de gehele wereld, maar de huidige tour is uniek om een speciale reden: Zij hebben hun eigen vliegtuig, en de piloot is niemand minder dan lead zanger Bruce Dickinson.

De band start haar tour in Mumbai, en speelt 23 keer in 12 verschillende landen. CNN volgt ze in Zuid-Amerika waar de fans zo fanatiek zijn zodat de bandleden hun hotelkamers niet kunnen verlaten.

Revealed

Het maandelijkse CNN programma Revealed biedt inzicht biedt in de innerlijke belevingswereld van 's werelds meest briljante denkers, creatieve kampioenen en inspirerende leiders. CNN reist mee en volgt hen in de aanloop naar een belangrijk moment in hun professionele leven. De prominenten zijn meestal bij het grote publiek al bekend door artikelen die verschijnen in de media en door TV optredens. Toch lijken ze vaak mysterieus en ongrijpbaar. CNN probeert deze personen te doorgronden en de kijker inzicht te bieden in hun levensstijl, hun passies, hun inspiratie, hun werk en hun motivatie.

Revealed met Iron Maiden wordt uitgezonden op:

Zaterdag 10 mei om 19.30 uur


---

Noot voor de redactie (