Ingezonden persbericht


Sterren lopen voor het goede doel

530 kilometer van Parijs naar Rotterdam

Moordrecht - Op zaterdag 10 mei 2008 gaan 258 Teams van start in de Roparun om 530 kilometers hardlopend af te leggen van Parijs naar Rotterdam. Deze uitdaging zal door de deelnemende teams worden volbracht om zo veel mogelijk geld op te halen voor de verschillende goede doelen die de Roparun ondersteunt. Nadat Leontien Zijlaard-Van Moorsel in 2007 al het startschot had gegeven voor de Homerun kwam de viervoudig Olympisch kampioene met het idee om zelf mee te lopen. Haar idee geresulteerde in een uniek team van ex-topsporters met de naam Stars for Life.

Het team met startnummer 222 bestaat uit: Leontien Zijlaard-Van Moorsel, Pierre van Hooijdonk, Michael Boogerd, Co Stompé, Gianni Romme, Robert Eenhoorn, Don Diego Poeder en Tjerk Bogtstra. Het team zal onder leiding van Peter Heerschop van start gaan. Om de ex-topsporters van gezonde en voedzame maaltijden te voorzien zal "de Smaakpolitie" Rob Geus mee gaan als kok.

Het Stars for Life team heeft naast de sportieve uitdaging als doel, het leveren van een financiële bijdrage aan de diverse goede doelen die de Roparun ondersteunt. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Familiehuis Daniel den Hoed Kliniek, Ziekenhuis Walcheren en Roparun klein Projectenfonds 2008.

Tijdens de persconferentie op donderdag 27 maart 2008 zal op het Europese hoofdkantoor van sponsor Nike in Hilversum (Colosseum 1 1213 NL) vanaf 13.00 uur een aantal runners en teamcaptain Peter Heerschop van het Stars for Life team aanwezig zijn. Hier is alle gelegenheid om interviews af te nemen en foto's te maken.