Dutch Exchange maakt nieuwe manier van festival beleven mogelijk


AMSTERDAM, 20080429 -- Tijdens de Kunstvlaai in de Westergasfabriek te Amsterdam van 10 tot en met 18 mei 2008 laten Dutch Exchange en PLANETART bezoekers kennis maken met de mogelijkheden van virtuele werelden zoals die van Second Life. Op het Second Life eiland Virtual Holland tonen kunstenaars tijdens de festivaldagen hun werk dat specifiek is gecreëerd voor virtuele werelden.

Dutch Exchange biedt bezoekers aan de Kunstvlaai die kennis willen maken met Second Life ondersteuning om hen deze virtuele wereld te laten ontdekken en verkennen. Middels live video streaming maakt Dutch Exchange - onder meer actief op Second Life in de Linden Dollar Exchange - het ook omgekeerd mogelijk voor (inter)nationale bezoekers om via Second Life te participeren aan de Kunstvlaai. Dit biedt festivalgangers de mogelijkheid om vanuit huis een event zoals de Kunstvlaai te volgen op 3D, multimediale wijze.

Expositie virtuele kunst
Dutch Exchange laat de Kuntsvlaai het festival uitbreiden in diverse werelden. Zo is op het Second Life eiland Virtual Holland voor virtuele werelden vernieuwende kunst te zien die zoals nergens anders in de wereld esthetische, communicatieve en ervaringsaspecten bij elkaar brengt.

Locatie Kunstvlaai
De Kunstvlaai is een alternatieve Nederlandse kunstbeurs, die sinds 1997 plaatsvindt in de Westergasfabriek in Amsterdam. Dutch Exchange is tijdens het festival te vinden op de locatie Flexbar / Virtual Worlds Mash up. Voor meer informatie zie www.planetart.nl/kunstvlaai.htm.





Dutch Exchange