Ingezonden persbericht

()

----------

PERSBERICHT

Woensdag 16 april, 2008

ELLEN TEN DAMME EN SHANE SHU (NL/CA) OP 10 MEI IN WATERFRONT!

Op 2 april 2007 is het derde solo album ''Impossible Girl'' van Ellen ten Damme uitgekomen. Op het album staat een twaalftal nummers, met teksten over leven in een onmogelijke wereld (Impossible girl), thuis in de stad (Old Jeans), en onderweg (Yes, I would) in het liefdesleven (Stay), en met een knipoog naar haar eigen leven (Singer of the band). En over de dood, (Hey now), geïnspireerd door een periode van ziekte.

Het is een rockende en toch oorstrelende plaat geworden. Vrijwel een duo project, waarbij Ellen de meeste instrumenten voor eigen rekening neemt. Kort gezegd, Ellen piano en viool, Robin gitaar en bas. Een back to basics aanpak, met sixties- en classic rock' invloeden - Fleetwood Mac, Pretenders, Beatles, the Stones, the Doors. Bedrieglijk eenvoudige arrangementen, gitaar/bas/toetsen/drums.

Ellen ziet zichzelf als een singersongwriter -achtige performer, die zich ook in het theater goed thuis voelt. Dit jaar doet Ellen met haar band een omvangrijke tour "Von kopf bis fuss"' door heel Nederland. Hierin is Ellen ten Damme van top tot teen Ellen ten Damme. Nothing is impossible for an impossible girl!

Eén van de verrassingen van Noorderslag was ongetwijfeld Shane Shu. Deze frisse formatie rondom de Nederlands/Canadese frontman Shane brengt originele, opgewekte samplepop. In maart van dit jaar is het titelloze debuutalbum van de band uitgekomen. De plaat bevat tien onweerstaanbare liedjes, waar stylistisch lastig een vinger op te leggen is. Shane zelf zweert bij de vier B's: The Beatles, Beastie Boys, Beck en (Jeff) Buckley. Op het podium brengt het gezelschap een visueel spektakel door de opvallende zangeressen, maar ook door de prachtige visuals.

Datum: zaterdag 10 mei 2008
Deur open: 20.00
Toegang: ¤ 12,50
Locatie: WaterFront / grote zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.ellentendamme.nl / www.shaneshu.com
Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl

----------


Ingezonden persbericht