Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 6 mei 2008

Funsport Battle of Amsterdam 2008 in Oud-Zuid

Inline skaters, BMX-ers en skateboarders strijden om titel Beste Funsporter

Op zaterdag 10 mei vindt van 15:00 tot 17:00 uur op het Olympiaplein in Amsterdam Oud-Zuid de Funsport Battle of Amsterdam plaats. Deze Funsport Battle wordt georganiseerd in samenwerking met Combiwel en Skatepark Noord. Tijdens dit evenement zullen jongeren op het gebied van inline skate, BMX en skateboarden strijden om de titel van Beste Funsporter.

De Funsport Battle is een op zichzelf staand onderdeel van de Battle of Amsterdam. In de discipline Funsport worden in drie categorieën winnaars gekozen die zich een jaar lang Beste Funsporters van Amsterdam mogen noemen. Jongeren uit alle Amsterdamse stadsdelen kunnen zich tot en met de dag zelf inschrijven via www.battleofamsterdam.nl of op de locatie in Oud-Zuid.

De Funsport Battle is onderdeel van de Battle of Amsterdam: een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor jongeren van 12 t/m 23 jaar. Na korte en intensieve workshops wordt er in zes stadsdelen een battle georganiseerd. De winnaars van de Stadsdeelbattles strijden tijdens de Final Battle uiteindelijk om de titel 'Battlemasters of Amsterdam 2008'. Datum en locatie van de Final Battle of Amsterdam worden binnenkort bekendgemaakt.

----------

Een battle is een veel gebruikte wedstrijdvorm in het uitgaanscircuit en de straatcultuur met als uitgangspunt dat deelnemers hun talent en capaciteiten met elkaar meten. Tijdens het battelen dagen deelnemers elkaar uit, ze zwepen elkaar op. Goed op elkaar én op het publiek in kunnen spelen, in combinatie met improvisatievermogen, zijn vereisten om aan een battle deel te kunnen nemen. De deelnemer die het meeste respect van het publiek verdient, wint de battle ongeacht de gekozen disciplines.

----------