Provincie Antwerpen


Persbericht provincie Antwerpen

8 mei 2008

Mano Mundo: Mediagenieke hoogtepunten

Boom - Mano Mundo viert zijn vijftiende editie met een topaffiche. Toch is het festival nooit een doel geweest, altijd een middel.

De namen voor het podium kent u al: Sergent Garcia, Natacha Atlas, Zap Mama, Baloji, Leki, Ronny Mosuse, Marka, Axl Peleman, Pieter Embrechts, Yasmine, Fatima Spar, Mira. De achterliggende verhalen zijn minstens even kleurrijk. We pikken er enkele mediagenieke hoogtepunten uit.

Equal Play Day. Zeventig procent van de armen in de wereld zijn vrouwen. Iets om bij stil te staan. Naast de vrouwelijke headliners op zaterdag en zondag, hebben we op zondag een heel podium vol met topzangeressen, gepresenteerd door Yasmine. Ze zullen gehoord worden.

DJ Vicious. Deze sympathieke Oegandese DJ wordt overgevlogen uit Kampala en vormt de rode draad doorheen het festival. Op zondag zal Leki het publiek uitdagen: Viscious komt uit een dorp waar geen elektriciteit is. Het is aan het Mano Mundopubliek om zijn DJ-set van stroom te voorzien door zo hard mogelijk op de Dyno2-fiets te trappen. (Zondag van 14 tot 17uur)

Hamid Bouchnak. Wat voor u geen 'headliner' is, is dat voor anderen wel. Hamid is de rijzende ster in de raï-wereld. Wedden dat u uw Marrokaanse buurman tegenkomt? (zaterdag om 18.45 uur).

Murga Armada:. Axl Peleman en Pieter Embrechts brengen met een stevige band achter hen verlatiniseerde versies van hun werk en betuigen hun steun aan het fenomeen Murga. Sergent Garcia komt zelfs spontaan uit Frankrijk om het sociale belang van deze Beweging mee in de spotlights te zetten. (zondag om 15.45 uur)

Pannavoetbal. Een panna is een beweging, waarbij één voetballer de bal tussen de benen van de tegenstander door poort. De belangrijkste voorwaarde voor een geslaagde panna is dat de poortende speler zelf balbezit houdt na zijn beweging. Wij zorgen met Maks! voor een arena, een MC en de toekomstige Ronaldinho's en Bousouffas die hun kunsten vertonen. (doorlopend)

Live in Kongo: Ronny Mosuse speelt helemaal solo, maar niet voordat hij zijn film 'Live in Congo' heeft ingeleid en vertoond. Ronny is één van de vier artiesten in het teken van 'Congo, 100 jaar later' (Zondag om 17.30 uur)

Mano Mundo is een initiatief van de provincie Antwerpen in samenwerking met 11.11.11 en Wereldsolidariteit.

Praktische info
wanneer:
10 en 11 mei 2008

waar:
De Schorre, Boom



Provincie Antwerpen