Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Rutte en Bos vormen geen bedreiging voor Rita Verdonk

Rotterdam, 10 mei 2008 - De weg naar het premierschap ligt helemaal open voor Rita Verdonk. De huidige grote partijen in de Tweede Kamer vormen geen bedreiging voor een verdere groei van Trots Op Nederland. Dit verteld de politica deze week in het RNN7 televisieprogramma Best In Business. Over Mark Rutte (VVD) en Wouter Bos (PvdA) is Rita duidelijk. 'Ik kan mij wel sterkere tegenstanders voorstellen'

In het vraaggesprek met presentatrice Chimène van Oosterhout geeft Verdonk aan het niet nodig te vinden om de potentiële tegenstand vanuit de huidige politiek te analyseren, omdat er eigenlijk geen sprake is van een echte bedreiging. De politieke vorm waarin Trots Op Nederland het politieke veld betreed is 'vernieuwend' en heeft niets te vrezen van de huidige politieke krachten.

Over het gebrek aan een beginselprogramma bij Trots Op Nederland is de voormalige VVD-politica ook duidelijk. Het is weldegelijk bekend voor welke punten Trots Op Nederland zich gaat inzetten. Verdonk geeft in het interview aan zich vooral in te gaan zetten voor een beter onderwijsstelsel, vermindering van de regeldruk voor ondernemers en de integratieproblematiek.

Opgelicht

Voor het eerst gaat Rita Verdonk, in het interview op RNN7, zelf in op de affaire rond het oprichtingsfeest van Trots Op Nederland. Een vastgoedondernemer had Rita vooraf toegezegd om alle toegangskaarten te betalen, maar deze week bedacht de weldoener zich. Hij weigerde met het geld over de brug te komen. Volgens Verdonk betreft het een ingecalculeerd risico. 'Die dingen kunnen gebeuren' Ze wil verder geen stappen ondernemen tegen de bedrieger.

Het hele interview met Rita Verdonk is dit pinksterweekend te zien op RNN7. Uitzendtijden zijn onder andere zondagmiddag 12.15 uur.