Welten

Groei Welten neemt af

zaterdag 10 mei 2008

Opleider en detacheerder presenteert jaarcijfers 2007

De vele ontwikkelingen die zich het afgelopen jaar voordeden in de financiële markt hebben ertoe geleid dat Welten de groeicijfers van voorgaande jaren niet heeft kunnen continueren. Desondanks heeft Welten de omzet op peil weten te houden.

Met een groei van acht procent komt Welten uit op een totaalomzet van ruim 66 miljoen euro. Het aantal medewerkers steeg met twaalf procent, tot een totaal van 1044 medewerkers. De winst bedroeg 6 miljoen euro. Dit komt uit op bijna 10 procent van de omzet en ligt beduidend lager dan in 2006. De turbulentie in de markt is daar mede debet aan. Welten behaalde deze resultaten in een beweeglijke markt waarin financiële dienstverleners zich door de vele overnames, fusies en de kredietcrisis vaak genoodzaakt zagen tot herpositionering. Deze ontwikkelingen resulteerden voor Welten in sterke schommelingen in het aantal aanvragen voor personele capaciteit. Continue aandacht voor de klantbehoefte heeft desalniettemin geleid tot een gematigde groei. Wat betreft de arbeidsmarkt, slaagde Welten er door gevarieerde inspanningen in om een aanzienlijk aantal goed gekwalificeerde professionals aan te trekken. Dit zonder te tornen aan het zorgvuldige aannamebeleid. De nadruk lag daarbij met name op het werven van medior- en senior professionals.

Toekomstverwachtingen
Voor 2008 wordt eveneens uitgegaan van een behoudende groei,in omzet en in medewerkers. Daarbij wordt rekening gehouden met de verwachting dat de financiële markt het komende jaar nog niet zal zijn gestabiliseerd. Ook wordt uitgegaan van een veranderende behoefte bij financiële dienstverleners aan professionals met meer senioriteit en een verschuiving van de vraag naar traditionele back-office functies naar functies of geïntegreerde projecten waarin een groter beroep wordt gedaan op adviesvaardigheden van medewerkers. Welten ambieert in 2008 haar marktbereik verder te verbreden door zich onder meer te richten op pensioenfondsen en pensioenverzekeraars.

Welten Campus
Eén van de voornaamste speerpunten in het komende jaar blijft de realisatie van een grootschalige financiële campus onder de naam European Financial Campus. Deze campus zal dienen als ontmoetingsplek voor diverse partijen in de financiële markt. Het zal onder meer plaats bieden aan een opleidingsinstituut. Welten en de Fontys Hogescholen bekijken op dit moment of zij middels een samenwerkingsverband invulling kunnen geven aan een nog op te zetten hbo-instelling.
Welten initieert deze campus vanwege de aanhoudende behoefte aan goed geschoolde en direct inzetbare hbo'ers in de financiële sector en het gebrek aan bestaande opleidingen die de aansluiting tussen theorie en praktijk op de gewenste wijze vormgeven. Een campus van deze aard zal zonder meer bijdragen aan het charisma van de financiële sector als dynamische werkgever.

Het complete jaarverslag 2007