Ingezonden persbericht



Roermond / Baarle-Nassau, 22 april 2008

Voetballen voor Peru in Baarle-Nassau
met bezoek van Jefferson FarfÁn

Op pinksterzondag wordt in Baarle-Nassau de eerste N-EX-T / Field 2 Play Cup georganiseerd door studenten van de opleiding Sport en Bewegen aan het ROC Midden-Brabant.

Field 2 Play is een stichting die zich inzet voor kansarme jongeren in derdewereldlanden en is momenteel bezig met een project in Ayacucho, Peru. Met is voornemens hier een goede infrastructuur neer te zetten waar sport, onderwijs en welzijnswerk samen kunnen komen en hiermee toekomst bieden voor de talloze kansarme jongeren die Ayacucho kent.

Het toernooi zal worden gespeeld op de velden van Gloria-UC in Baarle-Nassau. Het deelnemersveld bestaat uit C-jeugd-elftallen uit alle uithoeken van Nederland. Alle teams zijn minimaal actief op 2e en 3e divisie niveau. De wedstrijden beginnen rond de klok van half elf en duren tot omstreeks 16 uur. In de loop van de middag zal Jefferson Farfán, spits van de kersverse landskampioen PSV, een bezoek brengen aan de N-EX-T / Field 2 Play Cup. Farfán is zelf ook afkomstig uit Peru.

Een viertal studenten van het ROC Midden-Brabant organiseren dit toernooi, belangeloos ondersteund door De Voetbalschool Coerver. Een bezoek brengen aan het toernooi is geheel gratis.



Ingezonden persbericht