Ingezonden persbericht

Persbericht 3.1

Op zondag 11 mei, eerste Pinksterdag, wordt in het kader van het Pinksterfestival Amsterdam, een pinksterviering georganiseerd in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein. De viering begint om 16 uur.
Het pinksterfestival duurt van 9 tot 17 mei en heeft als thema "Get the Spirit". Predikant Wies Houweling en (kerk)muzikant Jan Marten de Vries is gevraagd om een sprankelende viering samen te stellen.
Veelkleurigheid is een belangrijk element in deze viering. Niet alleen is er veel ruimte voor zwarte gospelmuziek, maar ook de (Amsterdamse) historie krijgt een belangrijke plaats.
Het Pinkstervuur zal worden ontstoken en verdeeld. En ineens herkennen wij zomaar de vruchten van de Geest...!

Muzikanten:
* gospelkoor Jubilee Music International
* Samuel Oduguwa & Friends met traditionele Afrikaanse percussie
* aan de piano: Joppe Poolman van Beusekom.

In de stijlvolle kerk wordt ook de historie niet vergeten: Jacob Lekkerkerker zal het monumentale orgel bespelen en een gregoriaans ensemble met Christiaan Winter zorgt voor de nodige verstilling. Hoe gaat dat allemaal samen met swingende drums? Ja, op Pinksteren kan dat! Dan verstaan we elkaar!

Verschillende Pinksterwandelroutes komen samen op het Waterlooplein, waarna iedereen de kerk in kan. Ook voor de argeloze toerist is er ruimte om de kerk in vol bedrijf te zien. In vele talen, met vele culturen wordt het zo een echt pinksterfeest.Ingezonden persbericht