NCRV

Geloven

Speciale Pinksterprogrammering op themakanaal Geloven

Zondag 11 mei 2008

Geloven.ncrv.nl

Het themakanaal Geloven (tevens te zien op geloven.ncrv.nl) staat tijdens op zondag 11 en maandag 12 mei in het teken van Pinksteren, met afleveringen van Holy Shit!, Schepper & Co en Het Vermoeden. Speciale Pinksterdiensten en -vieringen worden aangeboden door onder meer Zendtijd voor Kerken, de Eben-Haëzer Gemeente in Rotterdam en de Johan Maasbach Wereld Zending.

In de aflevering van het KRO-programma Holy Shit! bezoekt presentator Sebastiaan Labrie een feestelijke Pinksterbedevaart in Spanje. Voor heel even is hij lid van het speciale Madrileense Pinkster-Broederschap, dat met nog 100 andere broederschappen het Mariabeeld komt aanbidden en wil aanraken.

Geloven zendt drie afleveringen van het IKON-programma Het Vermoeden uit. Annemiek Schrijver praat over Pinksteren met Catharina Halkes, emeritus hoogleraar feminisme en christendom, met Normaal-zanger Bennie Jolink en met theoloog en communicatiedeskundige Anne van der Meiden. Van der Meiden pleit voor een andere invulling van Tweede Pinksterdag; wat hem betreft moet dat een interreligieuze ontmoetingsdag worden. In het IKON-programma Het Vermoeden een vertelling door Ferdinand Borger, die in deze uitzendingen onder meer de Pinksterhymne Veni, Sancte Spiritus en teksten uit de Bijbelboeken Mattheüs en Lukas voordraagt.

In de uitzending van het NCRV-programma Schepper & Co spreekt Jacobine Geel met Hans Visser, predikant van de Pauluskerk, over zijn gevoel bij Pinksteren. Aanvullend op de reguliere uitzending van Schepper & co op Tweede Pinksterdag biedt het themakanaal een verdiepende aanvulling, direct na de uitzending op Nederland 2.