Op koopjesjacht in Florida

07/04/2008 09:30

Florivida

Huizen in Florida worden op dit moment onder de stichtingskosten verkocht. De financiële problemen in de Verenigde Staten dwingen huiseigenaren tot verkoop onder het bedrag waar zij het voor aangekocht of gebouwd hebben. In combinatie met de lage dollarkoers is het 'Nu of Nooit'.

Wie zijn ogen open houdt kan in Florida woningen kopen voor een interessante prijs. Makelaarskantoor Florivida komt in de praktijk veel voorbeelden tegen van huizen die ver onder de kostprijs verkocht worden. Daarom organiseren ze van 11 tot en met 17 mei de eerste zogenaamde "Foreclosure-trips" vanuit Nederland naar het zonovergoten Florida.

Realiteit
Mensen die nu kunnen en willen investeren in Florida zullen over vier à vijf jaar gaan oogsten. Als je de beste objecten eruit pikt kun je tot geweldige interessante aankopen komen. Florivida verzamelt op basis van een profiel van de klant de 'krenten uit de pap' en neemt de potentiële kopers mee naar de meest interessante huizen. Afgelopen week hebben ze bijzonder goede deals gesloten namens een aantal kopers. "We kochten onder andere een woning aan, vlakbij Disney, met zeven slaapkamers en vijf badkamers, die in 2005 nog 579.000 dollar heeft gekost voor 317.500 dollar. Dit is ruim 45 procent lager dan de prijs van 2005. Omgerekend naar de huidige koers zou dit 203.500 euro betekenen. Ook kochten we een woning met vier slaapkamers, drie badkamers en zwembad, aan voor 213.500 dollar die in 2004 voor 325.000 dollar werd verkocht. Korting 34 procent, prijs in Euro's 138.000. Deze voorbeelden zijn geen uitzonderingen, maar is de realiteit op dit moment."

Eigenaar
Emotionele toestanden met vorige eigenaren komen niet aan de orde, omdat de klant direct van de bank koopt. De bank heeft een vraagprijs waar in de meeste gevallen nog goed over te onderhandelen valt. In Amerika kan de bewoner bij wanbetaling al na 90 dagen uit zijn of haar woning worden gezet. Dit is vervelend voor de oude eigenaar, maar die zult u niet meer aantreffen.

Tour
De formule is helder bij Florivida. De geïnteresseerde boekt de "Foreclosure-trip", inclusief vlucht, hotel en auto tegen kostprijs. Er wordt een wensenprofiel gemaakt. Aan de hand van dit profiel wordt door het kantoor in Orlando een uitgebreide zoekopdracht uitgevoerd. De klant wordt in Florida rondgeleid in groepjes met andere geïnteresseerden. Een plaatselijke mortgage-broker gaat mee voor een eventuele financiering. Een bouwbedrijf kan direct een offerte maken voor eventuele kleine aanpassingen of herstelwerkzaamheden. De tour gaat alleen langs huizen die in groene wijken liggen, recent zijn gebouwd of niet ouder zijn dan 5 jaar. Ook kan er worden gekeken naar een goede verhuurmogelijkheid om rendement op korte termijn te realiseren.

Wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd? Neem dan telefonisch contact op met Florivida, telefoon 040-2481150 of kijk op www.florivida.com .

http://www.florivida.com