Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 29 april 2008

Telescoop op en vogels spotten maar!

Kom op 11 mei naar de Grafelijkheidsduinen in Den Helder

Op zondag 11 mei tussen 9.00 en 16.00 uur organiseert Landschap Noord-Holland in samenwerking met de Vogelwerkgroep Den Helder een vogelkijkdag in de Grafelijkheidsduinen bij Den Helder. Er staan diverse telescopen opgesteld, zodat u geoorde fuut, tapuit en vele andere soorten vogels zelf kunt ontdekken. Er staan deskundige gidsen voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Ook een aanrader voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Kinderen zijn ook van harte welkom.

Het duingebied bij Den Helder vormt voor vogels een prettig landschap omdat allerlei landschapstypen samen komen: zowel zout- als zoetwater, duinen en bossen. Momenteel zijn veel zangvogels actief zoals de sprinkhaanzanger en de blauwborst. Andere vogels die verwacht worden zijn: oeverzwaluw, koekkoek, beflijster, ooievaar en lepelaar. Het gebied is beroemd vanwege de dwaalgasten die hier op kunnen duiken. In april verscheen er een uit Zuid-Europa afkomstige baardgrasmus.

Iedereen is welkom tussen 9.00 en 16.00 uur op de Grafelijkheidsweg, 500 meter ten zuiden van Fort Kijkduin in Huisduinen. Aanmelden is niet nodig.