Gemeente Lingewaard


HAN-KAN marathon bij u in de wijk!

Op zondag 11 mei, 1^e Pinksterdag en moederdag, klinkt aan de Kapittelweg in Nijmegen om 9.00 uur het startschot van de derde editie van de HAN-KAN marathon. Dit loopevenement verbindt de twee campussen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met elkaar. Dit jaar lopen de deelnemers van de HAN-campus in Nijmegen, over de dijken en door de gemeente Lingewaard, naar de campus aan de Ruitenberglaan in Arnhem.

Onder de deelnemers zijn veel lopers uit de regio Arnhem Nijmegen, maar in het lopersparcours zijn ook deelnemers van 18 jaar of ouder buiten deze regio en zelfs uit het buitenland aanwezig. De route kan als hele marathon worden gelopen of als estafetteloop in teams van twee of vier personen. Met name deze laatste vorm, waarbij de vier deelnemers ieder 10.1 kilometer lopen, is erg populair. In deze categorie lopen topatleten Marko Koers en Lotte Visschers mee.

Deelname gemeente Lingewaard
Vorig jaar vond er met dit evenement voor de eerste keer een sportieve competitie plaats tussen gemeentelijke teams van Nijmegen, Arnhem en Lingewaard. Deze wedstrijd werd de eerste keer glansrijk gewonnen door de gemeente Lingewaard. Beide teams waren sneller dan de collegas van Arnhem en Nijmegen. Ook nu zal de gemeente Lingewaard weer met 2 teams meelopen en de gewonnen bokaal verdedigen. Ook burgemeester Harry de Vries loopt mee op 11 mei a.s. in één van de Lingewaard-teams!

Wisselpunten estafetteteams
Op de route zijn de wisselpunten voor de estafetteteams, kom kijken! Het eerste wisselpunt voor de estafettelopers is op de Waaldijk tussen Lent en Bemmel; om ca 09.40 uur is hier de eerste doorkomst. Op het Julianaplein in Gendt is het wisselpunt van de halve marathon afstand. Wethouder Joosten van Sportzaken zal de lopers warm onthalen. Om het gehele festijn groter en vrolijker aan te kleden is het bekende Bemmelse dweilorkest De Boemels uitgenodigd voor een muzikale omlijsting. Dit orkest zal tussen 10 en 12 uur op het Julianaplein hun beste muzikale beentje voorzetten. Ook zal vlak bij het Julianaplein, aan de Dorpstraat 21-2, lunchroom Karel zijn deuren openzetten zodat de bezoekers niet op een droogje behoeven te zitten.

De overige wisselpunten zijn op de Waaldijk niet ver van de Pas in Bemmel en op de Melkweg tussen Huissen en Arnhem. Rond 11.00 uur zullen de eerste lopers dit laatste wisselpunt benaderen. Voor de finish bent u vanaf 11.00 uur van harte welkom aan de Ruitenberglaan in Arnhem.

Verkeersmaatregelen door gehele gemeente
Tijdens doorkomst van de HAN-KAN marathon op 11 mei 2008 tussen 09.00 en 14.00 uur is geen gemotoriseerd verkeer (uitgezonderd autos van de organisatie en hulpdiensten) toegestaan op de volgende wegen: Bemmelsedijk/Waaldijk vanaf Nijmegen tot aan de Kommerdijk te Gendt; de Kommerdijk tot aan de Poelwijklaan; Poelwijklaan; Nijmeegsestraat vanaf Poelwiijklaan tot aan de Kruisstraat; Kruisstraat inclusief de rotonde Langstraat/Kruisstraat; Smidstraat; Hegsestraat vanaf Smidstraat tot aan de Dorpstraat; op de Dorpstraat wordt alleen een strook afgesloten voor het verkeer; Julianaplein; Essenpasstraat tussen Julianaplein en Dijkstraat; Dijkstraat vanaf de Essenpasstraat tot aan de Waaldijk; de Waaldijk tot aan de Molenstraat; Molenstraat tot aan de Duisterestraat; Duisterestraat tot aan de Krakkedel; op de Krakkedel wordt over het fietspad gelopen tot aan de Rijndijk; Rijndijk/Angerensedijk; Stadsdam te Huissen en Melkweg tot onder de N325 door naar Arnhem.(29-04-2008)

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over de HAN-KAN marathon op www.hankanmarathon.nl.