Nederlandse Tafeltennisbond

Studenten tafeltennistoernooi afgelopen weekend groot feest.

Op 10 en 11 mei namen ruim 300 deelnemers uit verschillende Europese landen deel aan het International Table tennis Tournament (ITT) in Eindhoven. Aan dit toernooi, in handen van de Eindhovense studenten tafeltennisvereniging TAVERES, namen spelers uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Slowakije en Polen het tegen elkaar op in het teamtoernooi op zaterdag en het enkeltoernooi op zondag. Het werd een prachtig weekend vol tafeltennis, waaraan diverse spelers uit de Nederlandse eredivisie, Duitse 2^e Bundesliga en de daaronder gelegen Regionalliga deelnamen.

Op zaterdag 10 mei stond het teamtoernooi op het programma waarin tweetallen het tegen elkaar opnamen met zowel een enkel- als een dubbelspel. Na een lange dag spelen stonden uiteindelijk de teams van Leiden en Kassel (D) in de herenfinale. Team Leiden, bestaande uit Simon Goessens en Steffen Greup, nam het op tegen Sascha Röhr (winnaar enkelspel ITT 2006 & 2007) en David Galina, twee Regionalliga-spelers. Greup moest al snel zijn meerdere erkennen in Galina, maar Goessens kwam erg sterk terug. Helaas kon hij er in deze spannende wedstrijd geen dubbelspel uitslepen en verloor in de beslissende 5^e set nipt met 14-12.

's Avonds kon er uitgebreid gefeest worden op de geleverde prestaties met een DJ en een band die voor de nodige sfeer zorgde. Tot in de vroege uurtjes werd er door het merendeel van de studenten van de muziek genoten tot rond 4 iedereen nog zijn of haar rust kon pakken voor het enkeltoernooi de dag erop.

In dat enkelspel werd al vrij snel duidelijk dat de Nederlanders niet waren opgewassen tegen de Duitse toppers. Kimberly 't Hooft ging tegen de latere winnares onderuit en kon daarom haar titel niet verdedigen, terwijl Goessens al in de 1/16 finales strandde. Het werd dan ook bij zowel de heren als de dames een Duitse eindstrijd met bij de heren Michael Wieger (winnaar ITT 2007 teamtoernooi) als winnaar.

Na de spannende finales zat het toernooi er voor dit jaar weer op. Veel spelers hadden een lange rit voor de boeg op weg naar huis, nagenietend van alweer de 33^e editie van deze Officieuze Europese Studenten Kampioenschappen. Eindhoven is echter nog niet verlost van tafeltennis, want zowel Kimberly 't Hooft als Simon Goessens het volgende weekend terugkeren om deel te nemen aan het NK-A Tafeltennis.

Uitslagen zijn te vinden via de sneltoets >>uitslagen onder Toernooien boven de Nieuwsberichten.

Voor meer informatie en foto's verwijzen wij naar de website: http://itt.taveres.nl