Nieuwe site HappyMOMs werft donateurs voor Orange Babies


AMSTERDAM, 20080425 -- In Nederland worden jaarlijks ruim 80.000 moeders "verlaten" door hun kinderen(CBS). Deze moeders met uitwonende kinderen kunnen vanaf nu terecht op het nieuwe online platform HappyMOMs. De officiële lancering zal plaatsvinden op Moederdag, 11 mei. Deze feestelijke dag staat in het teken van Orange Babies, een stichting die moeders in ontwikkelingslanden helpt. De HappyMOMs, gesteund door Caroline Tensen, gaan op deze dag de straat op om zoveel mogelijk donateurs voor deze stichting te werven.

Het concept van HappyMOMs is uniek in Nederland, zo blijkt uit marktonderzoek. Op internet is nauwelijks wat te vinden voor en over zogenoemde empty-nest moeders, terwijl deze groep in ons land toch bestaat uit ruim 1,2 miljoen vrouwen in de leeftijd van 40 tot 60 jaar. In Amerika zijn daarentegen talloze boeken en sites te vinden over dit onderwerp. Met HappyMOMs krijgen nu ook Nederlandse moeders met uitwonende kinderen eindelijk een plaats om samen met
anderen de ongekende mogelijkheden van het lege nest te verkennen.

Een ontdekkingsreis begint

Zodra de kinderen volwassen zijn en de deur uitgaan, begint voor iedere moeder een nieuwe fase in haar leven. Plotseling is er weer ruimte voor andere dingen, van het volgen van een lang begeerde cursus, het beginnen met een nieuwe baan tot eindelijk iets van de wereld zien. Voor veel vrouwen is dit het begin van een ware ontdekkingsreis. Vrouwen die het fijn vinden om hun ervaringen en belevingen tijdens die reis te delen met anderen, kunnen nu terecht op
HappyMOMs.nl. Wil je bovendien als moeder op de hoogte blijven van het nieuwe leven van je kind? Op het platform zijn onderwerpen te vinden als het studentenleven, het vinden van een nieuwe kamer en de kosten van studeren.

Dat dat contact met de kinderen zo belangrijk is, blijkt wel uit de reactie van Caroline Tensen op de site: " Ik heb mijn dochter plechtig beloofd dat ze geen wasmachine krijgt, want ze komt lekker nog heel lang de was bij mij brengen...."

Orange Babies

Het opvoeden en verzorgen van een baby tot een volwassene is een taak waarvoor veel kracht en toewijding nodig is. Voor moeders in ontwikkelingslanden is kracht en toewijding alleen niet genoeg: als je zwanger bent en HIV hebt, heb je dringend behoefte aan medicijnen als je je kind wilt zien opgroeien. Voor dit doel zet Orange Babies zich in.
HappyMOMs ondersteunt het initiatief van Orange Babies en zal de lancering van haar website, www.happymoms.nl in
het teken stellen van een wervingsactie voor Orange Babies. Moeders kunnen via de site donateurskaarten opvragen en gaan op Moederdag de straat op om zoveel mogelijk donateurs te werven.