Provincie Antwerpen


22/01/2008

Mano Mundo: de eerste namen...

Mano Mundo strikte enkele bekende namen voor de feesteditie van 2008. Natacha Atlas, Baloji, Leki, Ronny Mosuse, Fatima Spar en Mira zullen op 10 en 11 mei 2008 in De Schorre in Boom op het Mano Mundo podium staan.

Vrouwen van de wereld
De vijftiende Mano Mundo wordt opgebouwd rond twee thema's. Het eerste: Vrouwen van de wereld krijgt gestalte in film, debat, presentatie, op de Wereldmarkt en zelfs in de hele campagne van Wereldsolidariteit.

Vooral in de programmatie zal dit te merken zijn. Top of the bill komt uit Londen: de Belgisch-Marrokaanse Natacha Atlas (foto) - een naam in de wereldmuziek die verder geen introductie nodig heeft (Transglobal Underground!). De coming Lady in de Wereldmuziek, Fatima Spar, zal haar Turkse roots demonstreren in een swingende cocktail van Balkan en Jazz, begeleid door haar Oostenrijkse 'Freedom Fries'. De Vlaamse Mira zal tonen waarom 'in de fleur' terecht zo hoog stond in '100 op één'

Kongo: 100 jaar later
Kongo vormt het tweede thema. Op initiatief van vzw Mwinda Kitoko besteedt Mano Mundo dit jaar veel aandacht aan Kongo, 100 jaar na de symbolische overdracht van het Afrikaanse land aan de Belgische staat.

Ronny Mosuse zal zijn film 'Live in Kongo' komen voorstellen, gevolgd door een concert. Leki zal niet alleen het festival presenteren maar ook zelf optreden nà de release van haar langverwachte nieuwe CD in maart. Tenslotte haalt Mano Mundo een topact binnen met Baloji (foto). De voormalige frontman van Starflam is alomtegenwoordig en zonder meer the next best thing in de Belgische muziekscene nà Gabriel Rios, die trouwens meezingt op zijn CD 'Hotel Impala'. Hiphop met een hart in de taal van MC Solaar maar mét een muzikaal palet dat op de cd mee gekleurd wordt door Marvin Gaye, Toots Tielemans en zelfs Urbanus. Bien étonnés de se trouver ensembles - het zou een baseline voor het hele festival kunnen zijn.

Praktische info
wanneer:

10 en 11 mei 2008
waar:
De Schorre in Boom
Perscontact:
Frank Cuypers
Woordvoerder Mano Mundo
communicatie@manomundo.be www.manomundo.be

Mano Mundo is een initiatief van de provincie Antwerpen met de steun van 11.11.11. en Wereldsolidariteit.