Ingezonden persbericht


Persbericht

Expositie 'Was mir das Kind erzählt' in Asperen

In de beeldentuin aan de Oude Zuiderlingedijk 12 zijn vanaf 11 mei tot midden oktober 2008 van ruim 35 kunstenaars 70 beelden te zien. Een aantal namen zal de trouwe bezoekers bekend voorkomen, aangezien deze kunstenaars ook hebben meegedaan aan 'De Elysische Velden 2007'. Deze herhaling is kenmerkend voor de aanpak van de organisatie Land en Beeld; een duurzame betrokkenheid bij de kunstenaars. Ook is er werk te zien van een groot aantal nieuwe deelnemers.

Gustav Mahler was een gepassioneerd natuurliefhebber. Hij werd geheel in beslag genomen door de schoonheid en pracht, door de lucht en ruimte en door de indruk die dit ontzagwekkende geheel op hem maakte. Het was dit intense bewustzijn van de natuur dat aan de basis ligt van Mahlers Derde Symfonie, getiteld 'Ein Sommermittagstraum', die uit zes delen bestaat die aanvankelijk voorzien waren van werktitels als bijvoorbeeld Was mir der Mensch erzählt. Het schijnt dat er ooit sprake was van een zevende deel 'Was mir das Kind erzählt'. Maar dat deel is uiteindelijk niet gerealiseerd. Wat het Kind vertelt laat zich tenslotte niet navertellen. Maar, zo dacht Ernst Löwensteyn, eigenaar van de idyllisch gelegen beeldentuin 'Land en Beeld', mogelijk laat het zich wel verbeelden!

Zoals gebruikelijk heeft bij de selectie van de exposanten de nadruk gelegen op innovatie, weerbarstigheid, originaliteit en beeldende kwaliteit. Daarom is een wandeling door de parktuin ook dit jaar weer een ware ontdekkingstocht door de wereld van de moderne driedimensionale kunst!

Op onze site www.landenbeeld.nl krijgt u veel informatie over de tuin en over de exposerende kunstenaars:


1. Tomoko Baba,

2. Mariëlle van den Bergh,

3. Liesbeth Bijwaard,

4. Anjeliek Blaauw,

5. Fred Bontje,

6. Sjoerd Buisman,

7. Liesbeth Crooijmans,

8. Mels Dees,

9. Harrie Eijkemans,

10.Ton Kalle,

11.Jassu Kaneko,

12.Bart Kelholt,

13.Reinier Lagendijk,

14.Charlotte Marchant

15.Linda Molleman,

16.Mirjam de Nijs,

17.Herbert Nouwens,

18.Trude Obbink

19.Daniel Olislaegers,

20.Jens Ossada

21.Alinda Ottens,

22.Ineke Roelfzema

23.Henk van Rooij,

24.Hans Rikken

25.Rob Ruimers,

26.Marion van der Schelde,

27.Beatrijs Schweitzer,

28.Caroline Teesing,

29.Albert Verkade,

30.Harriet Verleun,

31.Karien Vervoort,

32.Katrien Vogel,

33.Cissy van der Wel,

34.Marijke Wijgerinck,

35.Gonda van der Zwaag,

" Was mir das Kind erzälht "

Organisatie Land en Beeld,
Oude Zuiderlingedijk 12, 4147 BP Asperen
Beelden aan de Lingedijk 2008
Tel: 0345-632423. Contact: info@landenbeeld.nl Informatie: www.landenbeeld.nl Open: 11 mei t/m 15 oktober 2008 tijdens de weekends van 10.00 -16.00 uur en op afspraak. Entrée: 3 euro p.p.(kinderen tot 12 jaar gratis). Bij regenachtig weer op waterdicht schoeisel! Routebeschrijving: zie onze website onder 'contact'.


---- --