Time : 13:55:15
Date : 30 April 2008
Sender Name: Weekendesk NV

Waalse moeders krijgen het duurste moederdagcadeau

Waalse moeders mogen zich op 11 mei verwachten aan een cadeau van gemiddeld iets meer dan 47 euro, terwijl hun Vlaamse collega's voor net geen 40 euro gevierd worden. De Nederlandse mama's bengelen helemaal achterop en moeten het stellen met een cadeau van 25 euro.

Antwerpen, 29 april 2008 - Bijna 11.000 Belgen en Nederlanders gaven hun mening in een online bevraging over Moederdag en Vaderdag, die Metrixlab uitvoerde in opdracht van Bongo. Hoewel een groot aantal respondenten er niet in slaagt een juiste datum te kleven op Moederdag - voor Vaderdag gaat het zelfs om meer dan de helft van de deelnemers - blijkt men veel belang te hechten aan beide feestdagen. Ongeveer de helft van alle bevraagden vindt zowel Moederdag als Vaderdag belangrijk tot zeer belangrijk. Op die manier zijn deze twee feestdagen meer dan dubbel zo belangrijk als Valentijn. Enkel Kerstmis blijkt een nog belangrijkere feestdag.

Hoewel ongeveer even belangrijk blijkt Moederdag wel vaker en intenser gevierd te worden dan Vaderdag. Los van het feit dat Vaderdag dubbel zo vaak vergeten wordt als Moederdag, viert een vijfde van de vrouwen en meer dan een vierde van de mannen geen Vaderdag. Vooral 18- tot 35-jarigen blijken verstek te geven. Vaders krijgen voor bijna 38 euro een cadeau, terwijl moeders zelfs net iets meer dan 41 euro aan cadeaus krijgen. Maar hier vallen grote regionale verschillen op, want Nederlandse moeders en vaders krijgen maar liefst 60% minder dan de Belgische ouders, waar vooral de Waalse ouders in de watten gelegd worden. Mannen krijgen overigens opvallend minder dan wat ze geven. Dat geldt met name voor gescheiden vaders, die het minste krijgen van allemaal.

De populairste cadeaus om te geven voor Moederdag zijn een etentje, bloemen en cadeaubons en dat zijn gelukkig ook de cadeaus die moeders het liefst ontvangen. Opvallend is dat sieraden en kleding ook wel goed scoren bij de Walen, in tegenstelling tot bij de Vlamingen. Stropdassen zijn dan weer volledig out voor Vaderdag, waar we vooral terugvallen op wijn, een etentje, aftershave en cadeaubonnen. Ook hier mag het voor de Walen weer net iets meer zijn en blijken horloges een populair cadeau te zijn. Waalse vaders krijgen het duurste cadeau, maar niet op de juiste dag, want twee derde gaat de mist in bij de vraag wanneer Vaderdag nu precies valt.

Tot slot nog dit. Meer dan de helft van alle Nederlanders beschouwt Moederdag als een commerciële dag, daarin gevolgd door 46% van de Walen en 38% van de Vlamingen.

Over Bongo & weekendesk (www.bongo.be, www.weekendesk.com) Weekendesk biedt meer dan duizend online weekendarrangementen en is met Bongo de grootste aanbieder van belevenisbonnen in België. In 2007 haalde weekendesk een transactieomzet van ongeveer 50 miljoen euro in de Benelux, hoofdzakelijk door de verkoop van meer dan een half miljoen Bongo's. Het bedrijf werd in 2007 overgenomen door de groep Smart &
Co, actief in twaalf landen en goed voor een omzet van 146 miljoen euro. De groep Smart & Co telt momenteel meer dan
driehonderd medewerkers, waarvan er 45 tewerkgesteld zijn in Antwerpen.

Contact
Ruud Tiebos
T: 03 202 16 60
M: 0497 474 987
E: ruud.tiebos@weekendesk.com