Ingezonden persbericht


Amsterdam, 6 mei 2008
PERSBERICHT

GRANDE FINALE VAN HET OUDEREN SONGFESTIVAL ZONDAG 11 MEI IN DE STADSSCHOUWBURG VAN AMSTERDAM!

Nog 5 dagen en dan is de Grande Finale van het Ouderen Songfestival. Op zondag 11 mei staan 16 kandidaten op het grote podium van de Stadsschouwburg Amsterdam, de sterren van de hemel te zingen. Maar wie er in de prijzen vallen, dat bepalen de vakjury en het publiek!

Het Ouderen Songfestival ooit bescheiden begonnen in een verzorgingshuis in de binnenstad van Amsterdam, nu een happening met negen voorrondes, twee Halve Finales en een Grande Finale. Wie zingen er in de finale?

- Adriaan Kok met Why God Why, uit Alkmaar (70 jaar)
- Jolie Nuij-Oldenampsen met De Poppendokter, uit Den Haag (87 jaar)
- Wim van der Burg met Night and Day, uit Hillegom (75 jaar)
- Diny Rijshouwer met De Bij, uit Capelle aan de Ijssel (69 jaar)
- Heleen Butijn met Dat nemen ze me nooit meer af, uit Hippolytushoef (70 jaar)
- Wil Tifres met Der Wind Hat Mir Ein Lied Erzählt, uit Amsterdam,(70 jaar)
- Piet Uijtendaal met Amsterdam een compliment, uit Wormer (67 jaar)
- Huib Beuneman met O Sole mio, uit Ijmuiden (69 jaar)
- Tiny Nieskens met Guter Mond, du gehst so stille, uit Haarlem, (87 jaar)


- Frits van der Ven met Brother, Can You Spare A Dime, uit Hilversum (76 jaar)


- Dirk Aan het Rot met De Jordaanwals, uit Amsterdam (70 jaar)


- Liesbeth de Kat met Lili Marleen, uit Haarlem (73 jaar)


- Jaap Visser met An Silvia, uit Schagen (84 jaar)


- Ger Driessen met Ljubav junaka prama svojoj majci, uit Venlo (70 jaar)


- Greetje van der Veer met Comme d'habitude, uit Dieren (63 jaar)


- Nico Ligthart met Il lacerato spirito, uit Lutjebroek (77 jaar)

In de halve finales had de deskundige jury de moeilijke taak om de finalisten te kiezen. En nu in de Grande Finale hebben we een wederom een deskundige jury zij bepalen wie de Vakjury Prijs in ontvangst nemen (nummers 1, 2 en 3). Dit jaar bestaat de jury uit: de voorzitter van de jury Hans van den Boom, radiomaker bij AVRO klassiek, Gerda Havertong, veelzijdige actrice en zangeres, Eric van den Burg, fractievoorzitter bij de VVD Amsterdam, Henk Kreukniet, operazanger en zangcoach en Frank Wentink, directeur Wentink Events,

Naast de Vakjury Prijs is er Internet Prijs. Tot zaterdag 11 mei 21.00 uur kan men via internet www.ouderensongfestival.nl stemmen op de favoriete zangeres of zangers. Degene met de meeste stemmen wint uiteraard de Internet Prijs. En tenslotte hebben de bezoekers van de Grande Finale ook een stem. Met een stembiljet in het programmaboekje bepalen zij wie zij het mooist vonden zingen of het meest ontroerde. Deze winnaar/winnares ontvangt de Hans Martinusse /Stadsschouwburg Amsterdam Prijs. We zijn benieuwd of de keuze van de jury en publiek dezelfde zijn.

Dit is het zestiende jaar dat het Ouderen Songfestival wordt georganiseerd. Het festival is in de loop der jaren enorm gegroeid. Dit jaar hebben bijna 200 kandidaten meegedaan, allen van 55 jaar en ouder. Ze zingen in één voorronde. Er kan een solo worden gezongen, in duet of in trio. Allerlei genres worden ten gehore gebracht zoals klassiek, jazz, opera, musical en niet te vergeten; het levenslied. De jury bepaalde wie er in de Halve Finales staan. In de voorrondes werden de kandidaten begeleid op piano, in de Halve Finales en Grande Finale is er een combo! Het Ouderen Songfestival Combo is samengesteld uit top muzikanten en staat onder de bezielende leiding van Kees van Zantwijk. De presentatie van finale is in handen van Adriaan Jeukens, presentator, duizendpoot en organisator van diverse senioren projecten en June Hoogcarspel, presentator bij RTVNH.

De Grande Finale wordt zondag 11 mei live op de radio uitgezonden bij RTVNH, vanaf 14.00 uur tot 16.30 uur. Op maandag 12 mei wordt op RTVNH de Grande Finale op tv uitgezonden. Vanaf 16.00 uur kan men nogmaals alle finalisten zien en horen!

Tot ziens op zondag 11 mei is de Grande Finale in de Stadsschouwburg van Amsterdam, Leidseplein 26, aanvang 14.00 uur.
Entree: E 15,00/kortingspas E 12,50
Met stadspas cheque van Mei E 5,00
Reserveren bij het theater, tel :020-6242311 / www.ssba.nl

Het Ouderen Songfestival wordt georganiseerd door Stichting JAM en mede mogelijk gemaakt door:

Hoofdsubsidiënt: Gemeente Amsterdam - DSZ/ Sponsors: Aan de Amstel Evenementen en Produkties BV, Sudtours Vliegvakanties, Scheer en Foppen, De Mol BV ,van Gorp Autoschade; Mediapartners: RTVNH, HDC-Media, KRO Radio

Subsidiënten: Gemeente Den Haag, Gemeente Zaanstad,Stichting Sluyterman van Loo, Gemeente Hendrik Ido Ambacht Stadsdeel Amsterdam-Noord,Stadsdeel Amsterdam-Slotervaart, Stadsdeel Amsterdam-Osdorp , Stadsdeel Amsterdam Zuidoost en de stichting RCOAK.


---