Big Blind completeert Ribs&Blues 2008 in Raalte


Festivalterrein helft groter door explosief gegroeide belangstelling

RAALTE, 20080405 -- Met het aantrekken van de jonge, energieke bluesband Big Blind uit Noordwijk is het programma van Ribs&Blues op eerste en tweede Pinksterdag (11 en 12 mei) rond. Speciaal voor hun allereerste optreden op het jaarlijkse free open air-festival in Raalte (Overijssel) onderbreekt de band graag even hun toernee door Nederland en België als voorprogramma van blueslegende Johnny Winter.

Met drie Amerikaanse bands (Popa Chubby, Johnny Mastro & Mama's Boys en Homemade Jamz' Bluesband), drie Britse bands (Ian Parker, Ian Siegal, The Hoax), één Belgische band (The Seatsniffers), één Noorse band (Björn Berge) en de top van de Nederlandse bluesscene (Barrelhouse en Julian Sas) is de line-up in Raalte internationaler dan ooit. En wie denkt dat blues voor de oudere generatie is, heeft het mis. Want de gemiddelde leeftijd van het Nederlandse Big Blind (24 jaar) en de Amerikaanse sensatie Homemade Jamz'(15, 13 en 9 jaar maar nu al samengespeeld met BB King!) bewijst dat deze muziek van alle tijden voor jong en oud is.

Tijdens Pinksteren 2007 bezochten naar schatting tussen de 30.000 en 35.000 bezoekers dit grootste free open air bluesfestival in Oost- en Noord-Nederland. Waarbij naast elf internationale bands ook onder meer straattheater in Theaterland en veel activiteiten voor de jeugd in Kids Corner en Adventureland op het programma staat. Dit jaar zal de Houthakkersroadshow voor spectaculaire shows zorgen met onder meer een jongleren met draaiende motorzagen. Ook wordt een Grizzlybeer van zo'n vier meter tot in elk detail nauwkeurig uit een stam met een doorsnede van 80 centimeter gezaagd.

Direct gevolg van de ex[plosief gestegen belangstelling is het besluit om het festivalterrein de Domineeskamp in hartje Raalte met de helft te vergroten.

Big Blind is een energieke bluesband uit Noordwijk, opgericht in de herfst van 2006 met als doel opwindende blues te maken. Muziek die de oren, beter gezegd alle poriën van je lijf binnendringt en de ademhaling en hartslag overneemt. Big Blind haalt inspiratie uit oude maar ook hedendaagse (blues)muziek en hoeft niet geforceerd origineel te zijn. Natuurlijk hebben ze voorbeelden en geluisterd naar Howlin' Wolf, Lester Butler, Stevie Ray en Jimmie Vaughan, The Hoax en vaderlandse `garagebluesers' Cuban Heels uit Enschede, maar geven er een heel eigen gezicht aan. Met hun punky attitude rocken ze gewoon de blues en raken de luisteraar daarbij in de hartstreek en vooral de onderbuik.
Line up: Zang & Bluesharp - Wesley van Werkhoven / Gitaar - JJ van Duijn / Bas - Dirk van Duijn / Drums - Niels Duindam