Aftellen tot Pinksteren voor grootste bluesfestival Noorden en Oosten


Extra groot festivalterrein Ribs&Blues in Raalte

RAALTE, 20080428 -- Tijdens Pinksteren zal Ribs & Blues, het grootste free open air bluesfestival van Oost- en Nederland naar verwachting tussen de 30.000 en 40.000 bezoekers naar Raalte (Overijssel) trekken. Door de explosief gestegen belangstelling is het festivalterrein de Domineeskamp in hartje Raalte dit jaar met de helft vergroot.

DATA
Eerste en tweede Pinksterdag 11 en 12 mei

LOCATIE
Domineeskamp, hartje Raalte (Ov.)

TICKETS
Twee lange Pinksterdagen gratis!

BEREIKBAARHEID
Festivalterrein Domineeskamp is dit 12e jaar met de helft uitgebreid. Gratis parkeren op loopafstand. Raalte ligt tussen Zwolle en Deventer. Per trein (Zwolle-Enschede, station op 600 meter), per bus (o.a. vanuit Zwolle en Deventer) en per auto (kruising N34 en N348) goed bereikbaar. In de regio veel campings voor een mooi Pinksterweekeinde in het gastvrije Salland. Wel tijdig boeken!

PROGRAMMA

Eerste Pinksterdag:
Julian Sas Band (NL)
Johnny Mastro & Mama's Boys (VS)
Homemade Jamz' Blues Band (VS)
Ian Parker (GB)
Björn Berge (Noorwegen)
Ian Siegal (GB)
The Hoax (GB)

Tweede Pinksterdag
The Seatsniffers (B)
Barrelhouse (NL)
Popa Chubby (VS)
Big Blind (NL)

MEER INFORMATIE

In 2007 bezochten ruim 30.000 bezoekers dit grootste free open air bluesfestival van Noord- en Oost-Nederland. Toch blijft de sfeer Sallands gemoedelijk door de professionele organisatie en heel veel te luisteren, te zien en te doen. Uniek zijn de Louisiana-grillhouses waarin op originele Cactus Joe's de lekkerste spareribs worden bereid. Voor de jongsten is er Kids Corner (met o.a. Kindercircus, pony rijden, brood bakken) en voor de oudere jeugd i.s.m. outdoorcentrum Omni Mobilae het Adventureland. Dit jaar met The Skywalker (klauteren op 15 meter hoogte!) op het nieuwe deel van het festivalterrein. Op het `oude' terrein een enorme overdekte bar, maar ook het wegens groot succes geprolongeerde Theaterland (in een eigen tent) met straatartiesten. Jongleren met draaiende motorzagen gebeurt bij de spectaculaire Houthakkersroadshow, bekend in Europa en de VS. Met het Takkenwijf die wensen laat uitkomen. Ribs & Blues is 11 mei (13.00-01.30uur) en 12 mei (13.00-20.30uur) te bezoeken. Meer info; www.ribsenblues.nl Contact: info@ribsenblues.nl.