Ingezonden persbericht


PRESS RELEASE
11 mei, 2008

Zege betekent koppositie in kampioenschap
Carlo van Dam wint op Suzuka

SUZUKA - De Nederlandse autocoureur Carlo van Dam heeft vandaag op het circuit van Suzuka de zesde race om het Japanse Formule 3 kampioenschap gewonnen. De 22-jarige Carlo vertrok vanaf de tweede startplaats, maar pakte bij de start direct de kop. Hij bouwde zijn voorsprong uit tot ruim vier seconden en noteerde tevens de snelste raceronde. Door zijn eerste overwinning van het jaar deelt hij nu tevens de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

"Het werd tijd", lacht Carlo. "Qua snelheid zaten we er sinds de start van het seizoen goed bij, maar hoewel ik wel na elke race op het podium stond, kon ik deze eerste overwinning natuurlijk goed gebruiken. Bij de start duurde het erg lang voordat de lichten uitgingen. Mijn teamgenoot Iguchi maakte een valse start vanaf de tweede rij en was al bij de eerste bocht toen de rest vertrok. Ik kwam goed weg en wist dat ik

Carlo van Dam won vandaag op Suzuka de zesde race om het Japanse Formule 3 kampioenschap. MORIYAMA

daarmee op kop lag, omdat Iguchi een penalty zou krijgen. Na twee ronden vloog hij ook nog eens van de baan, dus ook qua stand in het kampioenschap was dit een goed weekeinde. Suzuka is uiteraard een prachtig circuit om op te winnen. Ik had een probleemloze middag, kon wegrijden van de rest en reed de snelste ronde, wat ook weer een punt oplevert."

Over twee weken worden op het circuit van Motegi de zevende en achtste race van het achttien races tellende kampioenschap verreden.

Uitslag Japanse Formule 3 kampioenschap, race 6 (Suzuka, 11 mei): 1. C. van Dam (Ned, Dallara), 33 min 12 sec 056, 2. H. Yasuda (Jap, Dallara) op 4 sec 406, 3. K. Cozzolino (Ned, Dallara) op 6 sec 666.

END

Voor meer informatie (