Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 11 mei 2008

BREDA, 11 mei 2008

Hond komt om door verstikking

BREDA: Een Boxer die zaterdagmiddag achter was gelaten in een auto aan de Sluissingel heeft de warme dag niet overleeft. De Franse eigenaren van de hond hadden de auto afgesloten en de hond zonder drinkwater en zonder een raampje te openen in de volle zon achtergelaten. De politie was geallarmeerd die een raampje heeft ingeslagen en met behulp van omstanders de hond heeft geprobeerd te verkoelen. Dit mocht echter niet meer baten. Na aankomst bij de dierenarts bleek het dier te zijn overleden. De Franse eigenaren van de hond melden zich even later en waren hevig ontdaan. De officier van justitie heeft besloten de eigenaren geen proces-verbaal te geven gezien het feit dat de hond was overleden. Wel moesten zij de hond mee naar Frankrijk nemen. De schade die was ontstaan aan de auto was ook voor eigen rekening.

17-jarige jongen aangehouden voor zware mishandeling

BREDA: Een 19-jarige inwoner van Breda is zaterdagavond zodanig mishandeld dat hij zich heeft moeten laten behandelen in het ziekenhuis. Het slachtoffer fietste via de Claudius Prinsenlaan, de la Reijweg in de richting van de Groot Ijpelaardreef. Hij kreeg woorden met een voorbij rijdende fietser. Plotseling sloeg de 17-jarige verdachte het slachtoffer een aantal keer tegen het hoofd waardoor hij ten val kwam. De verdachte meldde zich even later bij het politiebureau. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

Inbeslagname apparatuur bij geluidsoverlast

BREDA: Na verschillende meldingen over geluidsoverlast in een woning op de Keislagen heeft de politie zaterdagnacht de rust doen wederkeren. Na al eerder bij de bewoner te hebben aangegeven dat het geluid zachter moest werd besloten om de apparatuur mee te nemen. Een 39-jarige inwoner van Breda was het hier echter niet mee eens en vond het nodig om een politieagent te beledigen. Hij is aangehouden. De bewoner van de woning, een 42-jarige inwoner van Breda, krijgt een proces-verbaal voor het veroozaken van geluidsoverlast.

Politie houdt verdachte aan na tip over vuurwapen

ETTEN-LEUR: Zeer oplettende beveiligingsmedewerkers van een discotheek op het Trivium belde in de nacht van zaterdag op zondag de politie omdat zij een verdacht persoon hadden gezien. Deze man had vermoedelijk een vuurwapen bij zich. Toen de politie de man op het plein voor de discotheek wilde aanspreken verzette hij zich. Bij de aanhouding werd een vuurwapen aangetroffen. De 23-jarige inwoner van Breda is in verzekering gesteld. Een 23-jarige inwoner van Breda die ook iets met het incident te maken had is ook aangehouden en in verzekering gesteld.

Één aanhouding tijdens rustige horecadienst

BREDA: Tijdens een wederom gezellige horecadienst is in de nacht van zaterdag op zondag één aanhouding verricht. Één persoon beledigde een politieagent en kreeg hiervoor een proces-verbaal. Wel zijn 24 bekeuringen uitgeschreven voor het fout parkeren.

Auteur: Nicolette Bovenhorst