Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Nunspeet - Man aangehouden voor heling                    |

De politie heeft zaterdag 10 mei een 54-jarige man uit Harderwijk aangehouden op verdenking van heling van sigaretten. De man probeerde sloffen sigaretten te verkopen aan een campingeigenaar in Nunspeet.

De campingeigenaar vond het feit dat de man sloffen sigaretten te koop aanbood verdacht, en alarmeerde de politie. Die hield de man ter plekke aan met nog 26 sloffen sigaretten in zijn bezit. Hij gaf aan al 7 sloffen verkocht te hebben, tegen een prijs ruim onder de normale winkelwaarde. De sigaretten zijn in beslag genomen en de man is na verhoor in vrijheid gesteld. In zijn bijzijn is zijn woning door de politie doorzocht. Hierbij zijn geen gestolen goederen aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op.
|     |Putten en Harderwijk - Onder invloed achter stuur         |

Zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag 11 mei heeft de politie in Putten en Harderwijk in totaal twee mannen en een vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Zaterdagavond werd een 31-jarige man uit Putten rond 20:00 uur aangehouden tijdens een alcoholcontrole op de Oude Garderenseweg in Putten. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Op het politiebureau blies hij een promillage van 1,4. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kort na middernacht werd een 24-jarige man uit Garderen aangehouden op de Hoofdlaan in Putten, wederom tijdens een alcoholcontrole. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Op het politiebureau blies hij een promillage van 1,1. De man is met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Rond 00:30 uur werd een 21-jarige vrouw uit Ermelo tijdens een alcoholcontrole in Harderwijk aangehouden op de Vitringasingel. Een blaastest op straat gaf aan dat de vrouw onder invloed was. Op het politiebureau blies zij een promillage van 0,9. Omdat de vrouw een beginnend bestuurder bleek te zijn, is haar rijbewijs ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.
|     |Epe - fietsenkijkdag                                      |

De politie Epe organiseert op zaterdag 17 mei a.s. op het politiebureau een fietsenkijkdag. Gedupeerden die aangifte hebben gedaan, kunnen dan ook een fiets kopen.

Mensen die aangifte hebben gedaan van diefstal van hun fiets kunnen tussen 10.00 en 10.30 uur komen kijken of hun fiets bij de gevonden fietsen staat. Men dient het bewijs van aangifte dat destijds verstrekt is, te kunnen tonen.

Om 10.30 uur kunnen deze mensen een fiets kopen die al langere tijd op het politiebureau staat.

Het politiebureau van Epe is gevestigd aan de Heerderweg 24.

Einde berichten
---

---

---

---- --