Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg, 11 mei 2008

TILBURG, 11 mei 2008

Politie start TGO op na schietpartij

TILBURG: 25 rechercheurs zijn op dit moment belast met het onderzoek naar de schietpartij aan het Rooseveltplein van zaterdagavond. Bij die schietpartij raakte een 32-jarige inwoner van Tilburg zwaargewond. Zijn toestand is op dit moment stabiel/kritiek.

Na de schietpartij die zaterdagavond rond 19.00 uur plaats vond hield de politie zeven verdachten aan. Het betreft vier vrouwen afkomstig uit Goirle en Tilburg in de leeftijd van 21, 24 en 29 jaar oud. De twee 28-jarige en een 39-jarige verdachte zijn eveneens afkomstig uit Goirle en Tilburg. Zij zijn allen in verzekering gesteld. De toedracht van de schietpartij is nog niet duidelijk. De politie heeft zaterdagavond een huiszoeking verricht in een woning aan het Rooseveltplein. Vandaag zal zij een aanvang nemen met het buurtonderzoek en zal de technische recherche het sporenonderzoek vervolgen.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: Een 39-jarige inwoner van Tilburg is zaterdagavond aangehouden nadat hij die avond zijn ex-vriendin had mishandeld. De man is aangehouden in zijn woning in Tilburg. Hij is in verzekering gesteld. De ex-vriendin heeft aangifte gedaan.

Rijbewijs ingevorderd van dronken automobilist

TILBURG: Bij een routinecontrole bleek een 30-jarige inwoner van Tilburg zodanig teveel te hebben gedronken dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. De man reed in zijn auto over de Rob van Spaendonckstraat toen hij in de nacht van zaterdag op zondag werd gecontroleerd door de politie. De officier van justitie beslist of en wanneer de man zijn rijbewijs terug krijgt. Er zal proces-verbaal tegen hem op worden gemaakt.

Gezellige horecadienst in Tilburg

TILBURG: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag geen aanhoudingen verricht tijdens de horecadienst. De sfeer was goed en het was erg druk met mensen. Toch heeft het niet geleid tot veel opstootjes.

Auteur: Nicolette Bovenhorst