Politie Drenthe

Zondag

Assen, 11-05-2008


Politie houdt caravan- en aanhangercontrole op A37

KLAZIENAVEEN De politie heeft vrijdagmiddag een controle gehouden op de A37. Deze controle was gericht op recreatieverkeer dat via de A37 Nederland binnenkomt en verlaat. Het lokale verkeer van de omliggende wegen werd ook gecontroleerd. In totaal werden 137 voertuigen gecontroleerd. Alle bestuurders moesten een blaastest ondergaan, niemand had gedronken. Van de 137 gecontroleerde combinaties waren 29 gevallen in overtreding. De bestuurders kregen een waarschuwing of een proces-verbaal. De volgende feiten werden geconstateerd: niet in orde hebben van de hulpkoppeling, geen juiste verlichting, versleten banden en verlopen APK. Een aanhangwagen verkeerde in een zeer slechte staat en mocht niet verder rijden. Opvallend is dat veel bestuurders tegenwoordig een net over hun aanhangwagen spannen tegen afvallende lading, dat is een goede zaak. (08-134779)

Politie controleert hangplekken

ASSEN De politie heeft vrijdagavond verschillende hangplekken gecontroleerd. In Assen, Rolde en Gieten werden hangplekken gecontroleerd. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor niet handsfree bellen, het voeren van teveel verlichting, het rijden op het trottoir, het negeren van de verplichte rijrichting en het niet dragen van een helm. (08-134870)

Politie houdt man aan wegens bedreiging

ZWARTEMEER De politie heeft vrijdagavond een 56-jarige inwoner uit Zwartemeer op het Tuindorp aangehouden betreffende bedreiging. De politie had een melding gekregen dat de man in verwarde staat verkeerde en gewapend zou zijn. Ter plekke troffen agenten de man op straat aan. De man hield een steekwapen vast en beschikte over een vuurwapen. De man provoceerde de politie. Omstanders wisten het steekwapen en het vuurwapen te bemachtigen en droegen deze over aan de politie. De politie kon de man aanhouden, hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-134838)

Auto in brand

EMMEN De politie kreeg zaterdagochtend een melding binnen van een autobrand in de Noordbargerstraat. Ter plekke probeerde de brandweer tevergeefs de auto nog te redden. De politie verricht onderzoek naar de oorzaak van de brand. De auto moest worden afgesleept. (08-134945)

Politie houdt beschonken bromfietser aan

EMMEN De politie heeft zaterdagnacht een 30-jarige bestuurder van een bromfiets uit Emmen aangehouden in de Hoofdstraat. Agenten zagen de man op zijn bromfiets wegrijden. Hij werd aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. Aan de hand van de uitslag werd hij aangehouden, hij scoorde 0,93 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg ook een rijverbod van 3 uur opgelegd. (08-135206)

Politie houdt drie mannen aan

ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag twee mannen (36 en 42 jaar) en een 27-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden in de Plesmanstraat. Agenten reden op het Stationsplein en zagen het drietal in een personenauto voorbij rijden. De agenten wilden de auto aan de kant wilden zetten ter controle op de Groningerstraat. De bestuurder gaf geen gehoor aan het stopteken en overige signalen en ging er vandoor. De snelheid liep op tot 140 kilometer per uur alwaar 50 kilometer per uur is toegestaan. In samenwerking met andere eenheden kon de auto tot stilstand worden gebracht op de Plesmanstraat. Daar vluchtte het drietal de bosjes in. De politie kon alle drie aanhouden en zij werden overgebracht naar het politiebureau. De 42-jarige bestuurder van de auto bleek teveel te hebben gedronken, hij scoorde 0.56 promille. De man verklaarde dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Bij de twee mannen werden diverse soorten hard- en softdrugs aangetroffen. De twee mannen werden ingesloten. De 27-jarige vrouw is na verhoor heengezonden. (08-135060)

Rijden zonder rijbewijs

MEPPEL De politie heeft zaterdagnacht een 19-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Heinsiusstraat. De politie zette de automobilist ter controle aan de kant van de weg. Toen de automobilist op de Heinsiusstraat aan de kant ging, stapte de bijrijder uit en schoof de 19-jarige bestuurder door naar de bijrijderstoel. De politie vroeg de man naar zijn rijbewijs. De man antwoordde dat hij niet had gereden en werd vervolgens aangehouden. Op het bureau werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt. De man vervolgens heengezonden. (08-135162)

Politie neemt aangifte grafschennis op

ZUIDLAREN Zaterdagavond heeft een 58-jarige inwoner uit Zuidlaren aangifte gedaan van grafschennis op de openbare begraafplaats in Zuidlaren. Ter plekke constateerde de politie dat er ongeveer 18 graven waren vernield. Deze vernieling heeft vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsgevonden. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Personen die afgelopen vrijdag vanaf 18.15 uur tot en met zaterdag 18.30 uur iets hebben gezien of gehoord kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. (08-135096)

Huiselijk geweld

ZUIDLAREN De politie heeft zaterdagochtend een 42-jarige man uit Zuidlaren aangehouden inzake huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vrouw te hebben mishandeld. De man werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten. (08-134998)

NORG De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige man uit Norg aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. De man is ingesloten op het politiebureau. (08-135189)

Politie houdt man aan na ontploffing

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagmiddag een 29-jarige man uit Nieuweroord aangehouden in De Lavalstraat. De man wordt ervan verdacht een ontploffing te hebben veroorzaakt bij een woning met behulp van een magnetron. De politie had een melding gekregen dat er een ontploffing had plaatsgevonden in De Lavalstraat. Ter plekke trof de politie in een omtrek van ongeveer 20 meter restanten aan van een magnetron. De muur van het pand was deels naar binnen geslagen en ontzet. De verdachte kwam zichzelf melden bij de aanwezige politieagenten. Hij verklaarde dat hij de ontploffing had veroorzaakt en hij werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten. De politie verricht onderzoek naar de toedracht van dit incident. Op dit moment is hierover nog niets bekend. Niemand raakte gewond. (08-135065)

Wildplasser op de loop

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige man uit Nieuwleusen aangehouden in de omgeving van het Prinsenplein. De man stond te plassen tegen de ramen van een café. Toen agenten hem daarvoor een bekeuring wilden geven en vroegen om zijn legitimatie, rende de man weg in de richting van de Grote Kerkstraat. De man werd overlopen en aangehouden. Op het politiebureau kreeg de man een bekeuring voor wildplassen en het niet kunnen tonen van zijn legitimatie. (08-135218)

Politie verricht drie aanhoudingen rond voetbalwedstrijd

EMMEN De politie heeft voor de voetbalwedstrijd FC Twente en Ajax op de Meerdijk een 35-jarige man uit Enschede aangehouden. De man wordt ervan verdacht een politieagente te paard te hebben betast en beledigd. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Twee mannen werden tijdens de wedstrijd aangehouden. Een 31-jarige man uit Enschede werd aangehouden wegens het plegen van openbare schennis tijdens de wedstrijd. De man werd met een dagvaarding heengezonden. Een 18-jarige man uit Goor werd tijdens de wedstrijd aangehouden wegens het vernielen van een reclamebord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Over het algemeen verliep de wedstrijd rustig. Er waren niet of nauwelijks problemen in en rondom het stadion en de binnenstad. Er hing een gezellige sfeer in de binnenstad. (08-135121/135093/135116)

Politie zoekt getuigen van ernstig verkeersongeval

NIEUW AMSTERDAM De politie kreeg zaterdagochtend rond 7.00 uur een melding binnen van een verkeersongeval met ernstig letsel op de Vaart NZ. Ter plekke bleek een personenauto met de voorzijde tegen een boom te staan en enkele meters verderop lag een fiets. De 21-jarige automobilist uit Veenoord en een 21-jarige inzittende uit Veenoord waren uit de auto. De twee mannen waren lichtgewond en werden overgebracht naar het Scheperziekenhuis. De 20-jarige fietser uit Nieuw Amsterdam raakte zwaar gewond door het verkeersongeval en werd in kritieke toestand per traumaheli overgebracht naar het UMC in Groningen. De fietser reed op het fietspad en stak plotseling de rijbaan over. De automobilist reed op een voorrangsweg en botste vol op de fietser. Door de aanrijding raakte de fietser in het water. De man is door omstanders uit de Vaart gehaald. De 20-jarige fietser ligt zwaargewond en in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De politie zou graag in contact komen met een vrachtwagenchauffeur die getuige is geweest van het ongeval. De vrachtwagen kwam uit de richting van Erica en reed in de richting van Nieuw Amsterdam. De politie zou graag in contact komen met de bestuurder via 0900-8844. Andere getuigen kunnen ook via 0900-8844 met de politie in contact komen. (08-134947)