Politie Zeeland


---


O-927-2008 Fietser geschampt door auto, Tholen
Zaterdagavond zijn twee fietsers ten val gekomen nadat een van hen was geraakt door passerende auto.
Het tweetal, een 23-jarige vrouw uit Breda en een 25-jarige man uit Oudenbosch, fietsten met verlichting rond 22.45 uur over de Veerweg. Een achterop komende auto, bestuurd door een 26-jarige man uit de gemeente Tholen, zag de fietsers te laat doordat hij mogelijk werd verblind door een tegenligger. De auto raakte de 25-jarige fietser die vervolgens samen met de 23-jarige vrouw ten val kwam. Beide fietsers hadden bij hun val geen zichtbaar letsel opgelopen maar zouden toch even naar de Huisartsenpost gaan.
De 26-jarige automobilist bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te hebben gezeten. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

O-928-2008 Rijbewijs ingevorderd, Goes
De politie heeft zondag het rijbewijs ingenomen van een 26-jarige automobilist uit Yerseke.
Omstreeks 01.30 uur reed hij luid toeterend een parkeervak in op de Oostwal. Toen agenten hem aanspraken op zijn getoeter, kwam hen een alcohollucht tegemoet. De blaastest op straat gaf aan dat hij teveel alcohol had gedronken. De 26-jarige man werd meegenomen naar het politiebureau waar bleek dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij ter plekke inleveren.

Z-929-2008 Fietser zwaar gewond bij aanrijding, Zaamslag
Een 21-jarige fietser uit de gemeente Terneuzen is zondag zwaar gewond geraakt nadat hij frontaal in botsing was gekomen met een personenauto. Hij is met hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Gent.
De bestuurder van de personenauto, een 36-jarige man uit de gemeente Hulst, reed omstreeks 03.30 uur over de Zaamslagsedijk toen hij in een bocht ineens de fietser op hem af zag komen. Hij probeerde nog uit te wijken maar kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed de fietser aan.





Politie Zeeland